Tíz dolog, amit nem tudott az Éjjel-nappal Budapestről

Éjjel-nappal Budapest
Vágólapra másolva!
A napokban ünnepli harmadik születésnapját az RTL Klub fikciós sorozata, az Éjjel-nappal Budapest, ez alkalomból összegyűjtöttünk néhány érdekességet a történetről és a szereplőkről. Tudta például, hogy hány epizód ment adásba ennyi idő alatt, hogy hány éves a legfiatalabb szereplő, és mi volt a legveszélyesebb forgatási helyszín? Cikkünkből kiderül.
Vágólapra másolva!

1. Az Éjjel-nappal Budapest túl van a 720. epizódján, adásonként általában 25-30 szereplő kerül képernyőre. Gyakran érkeznek új arcok, a csatorna folyamatosan keresi az új szereplőket, hisz mindig szükség van újabb beköltözőre, régi barátra, felbukkanó családtagokra.

Az alapcsapat folyton új tagokkal bővül Forrás: RTL Klub

2. Joe albérlete egy valóban létező épületben, Budapesten, a II. kerületben található, de a valóságban nem ott élnek a szereplők, csak a felvételen idején tartózkodnak a lakásban. Kezdetben itt lakott Rita, Zsófi és Regina karaktere is, akik azóta elhagyták a szériát.

Az albérlet valóban létezik, a fotón az alapcsapat Fotó: Mudra László [origo]

3. Ismert arcok is vállaltak már szerepet az Éjjel-nappal Budapest-ben, volt már képernyőn Majka, Vastag Csaba, Puskás Peti és a The Biebers, valamint a Honeybeast is. Az X-Faktor győztese egy csókot is bevállalt a kamerák előtt Zsófival.

Vastag Csaba és Zsófi a sorozatban Forrás: RTL Klub

4. Jellemzően húsz és harminc év körüli fiatalok mindennapjairól szól a történet, de nemrégiben egy kisbaba is szerepet kapott, a széria legfiatalabb szereplője, Zsófika még egy éves sincs.

A legfiatalabb szereplő még kisbaba Forrás: Éjjel-nappal Budapest / Facebook

5. Zsófi és Gábor már a forgatás előtt is egy párt alkottak, de néhány pár a közös munka során jött össze. Marci és Tamara, Milán és Emese, Lali és Dorina is a szériának köszönhetik kapcsolatukat, bár szerepük miatt nem erősíthetik meg ezeket az információkat.

Lali és Dorina állítólag a valóságban egy párt alkotnak RTL Klub

6. A stáb rendkívüli időjárási körülmények között forgatott az ausztriai Obertauernben, tavaly egy hóviharban vettek fel síelős jeleneteket. Az idei síszezonban is forgattak külföldön, de jellemzően Budapesten zajlanak az események.

Tavaly télen hóviharban forgatott a stáb Forrás: Origo

7. A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet felkérésére az Éjjel-Nappal Budapest arcai egy kampányfilmben szerepeltek, melyben a mellrákszűrés fontosságára hívták fel a tinédzserek, huszonévesek figyelmét. Úgy gondolták, hogy a fiatalok kedvenc műsora könnyen eljuttatja az üzenetet hozzájuk, több szereplő részt vett a kampányban.

A mellrák ellen kampányoltak a szereplők Forrás: RTL

8. Az Éjjel-nappal Budapest főcímdalát Tóth Gabi énekli, de az elmúlt években több szereplő is bemutatott saját dalt: Lali a Lalipop-hoz még videoklipet is forgatott, a csapathoz később csatlakozó Alexa pedig Bang Bang című dalával 3 millió feleletti nézettséget generált a videómegosztón, de nem spontán, mindkettőt reklámozta is az RTL.

9. Kezdetekben két görény is a csapat tagja volt, Lali pornószínésznőkéhez hasonló nevet adott kis kedvenceinek: Jessica Gold és Samantha Cox vele lakott egy szobában.

10. A karaktereket amatőr színészek játsszák, akik nem kapnak forgatókönyvet a kezükbe, csak egy történetet, amit saját szókincsükkel, saját gesztusaikkal adnak elő. Ettől életszerű minden helyzet, vannak nézők, akik tényleg azt hiszik, hogy az a valóság, amit a képernyőn látnak.

Sokan tényleg azt hiszik, hogy a valóságot látják a képernyőn Forrás: RTL Sajtóklub