Kovács Patríciát háromszor hívták köztévés műsorba szerepelni, és háromszor mondták vissza a meghívást az utolsó pillanatban. A színésznő közösségi oldalán fejtette ki hosszú bejegyzésben, hogy úgy véli, ő is ott lehet az MTVA állítólagos tiltólistáján.

Kulka János D. Tóth Kriszta vendége volt autózós műsorában, ahol többek közt a közmédiáról alkotott lesújtó véleményét is kifejtette. A műsorról szóló írásában a Bors azt írta, hogy "Kulka János tiltólistán van az MTVA-nál", erre a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleményben azt válaszolta, hogy ilyen lista náluk nem létezik.

D. Tóth Kriszta is írt már az állítólagos listárólForrás: MTI/Zih Zsolt

Később D. Tóth Kriszta is reagált, egy posztjában azt írta, hogy Kulkát nem volt szabad meghívnia beszélgetős tévéműsorába, bár ezt írásba sosem adták. "Ahogy azt sem, hogy Pataki Ági nem jöhet be. Vagy Gálvölgyi János mint Rózsa György meglepetésvendége. (...) Nyilván én sem vagyok rajta azon a listán, ami nem létezik. Ennek mindenesetre örülök"- írta.

Bizonyíték nincs, csak saját történet

Ezúttal Kovács Patrícia írta le, hogy háromszor hívták szerepelni köztévés műsorba, és mindhárom alkalommal lemondták a meghívást az utolsó pillanatban.

"Az állami tévében (nem) létező tiltólistáról mindig az jut eszembe, amikor megkérdezik az öreg székelyt, látott-e már medvét. Láttam biz én, de meglehet, hogy az se az vót - hangzik a válasz."

"A közelmúltban kiújult ez a vita egy Kulka-nyilatkozat után, hogy van-e ilyen tiltólista, és ha nincs (mert ugye nyilván nincs, hogy is lehetne), kik vannak rajta.

A kérdést bizonyító erővel megválaszolni nem tudom, csak szeretném elmesélni saját történetem.

Felkérést kaptam a Ridikül-ben való szereplésre, elvállaltam. Szerződéstervezet készen, a tévés interjú mellett a nyomtatott Ridikül magazinban is felkértek egy nagyobb interjúra. Ez utóbbit fel is vettük, Karafiáth Orsolya készítette. A címlapfotózásra egyeztettek velem időpontot, jövő kedden lett volna, a tévéfelvétel után" - kezdi.

"Ehhez képest tegnap, csütörtök este 9-kor felhívja valaki az engem képviselő ügynökséget, hogy a tartalomszolgáltatási igazgató döntése alapján sztornó a műsor, elnézést kér, nem is érti, hogy a kollégái hogyan gondolták, hogy engem behívhatnak."

Fotó: Marton Szilvia - Origo

Megkérdeztük, jöhetsz

"A dolog érdekessége, hogy a megkereséskor direkt megkérdeztük, komoly-e ez a dolog, hiszen ősszel ugyanezt eljátszotta velem ugyanez a műsor. Megvolt a felvétel napja, megbeszéltük, hogy Karafiáth csinálja az interjút - igaz, ez utóbbiig akkor nem jutottunk el -, majd leszólt valaki fentről, hogy szó sem lehet rólam. Ilyen előzmények után joggal fogadtuk hitetlenkedve a megkeresést, de a válasz az volt, hogy megkérdeztük, jöhetsz" - áll a bejegyzésben.

"Ugyancsak tavaly ősszel egy másik köztelevíziós műsorral ugyanez történt meg: felkérés, egyeztetett időpont, utolsó pillanatban visszamondás, mert valaki leszólt, hogy nem lehet. Együtt érzek azokkal a műsorkészítőkkel, akiknek ilyen környezetben kell dolgozniuk. Sajnálom azokat az embereket, akiknek ilyen telefonhívásokat kell intézniük.

A félreértések elkerülése végett jelzem, hogy kiválóan megvagyok az állami televízióban való szereplés nélkül is. De a tartalomszolgáltatási főembernek azért üzenném, hogy én még színész leszek akkor is, amikor ő már nem a köztelevízió kenyerét eszi."

Kovács Patrícia a Félvilág forgatásánFotó: Szűcs András

Ha kíváncsiak, megyek

"Törőcsik Maritól azt tanultam, hogy egy színész mindenkié, mindenkinek játszik. Bár világnézetem sosem rejtettem véka alá, a politikai szélsőségeket leszámítva minden felkérésnek igyekszem is eleget tenni. Ha a köztévé egy műsora kíváncsi a munkámra, megyek ezután is, ahogy mentem korábban is. De azt kifejezetten szeretném kérni, hogy a jövőben többször ne forgassanak meg. Ha rajta vagyok a nem létező tiltólistán, ne raboljuk egymást idejét ezekkel az idióta körökkel."

Bejegyzését egy kérdéssel zárja, és felhívja a figyelmet arra, hogy posztját nyilatkozatnak szánta, nem szeretné kommentálni az esetet.

Megkerestük az MTVA-t, hogy reagáljanak Kovács Patrícia posztjára, amint válaszolnak, bővítjük a cikket. A Ridikül gyártója, az Apropó Média Kft. hivatalos telefonszáma nem elérhető.