Hangos reklámok miatt büntették meg az RTL Klubot

hangos Girl with her hands over her ears ONE PERSON FEMALE 7-8 YEARS CAUCASIAN APPEARANCE HEALTHCARE MEDICINE MEDICINE AND HEALTH GIRL CHILD HANDS OVER EARS COVERED COVER COVERING EARS EAR ACHE ACHING PAIN PAINFUL SORE DISEASE ILLNESS UNWELL SQUARE FORMAT
MODEL RELEASED. Young girl with her hands over her ears.
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 280 ezer forintra büntette az RTL Klubot, állampolgári bejelentésre az M1 műsorát is vizsgálta.
Vágólapra másolva!

Az NMHH Médiatanácsának 9. heti döntése szerint az RTL Klubnak 280 ezer forintos bírságot kell fizetnie olyan reklámok miatt, amelyek a rendes műsorszámokhoz képest túl hangosak voltak. A médiahatóság a tavalyi utolsó negyedévben négy ilyen alkalmat számlált, vagyis egy egyszeri hangoskodás 70 ezer forintjába került volna a csatornának.

Sokaknak hangos a reklám - illusztráció Forrás: Science Photo Library/Lea Paterson

A Médiatanács állampolgári bejelentésre vizsgálta az M1 Ma délután-jának Egy perc híradó című blokkját is, ennek egyik adásában

a "szájkarate" kifejezést kifogásolták a nézők

– a hatóság azonban megszüntette az eljárást, úgy döntött, hogy a megfogalmazás "nem minősül politikai hírhez fűzött hírolvasói véleménynek".

A regionális és helyi tévék, rádiók sem kerülik el a Médiatanács figyelmét, a Halas Rádió és a gyomaendrődi Radio Sun 10-10 ezer forintos büntetést kapott, a Balaton Televízió pedig figyelmeztetésben részesült.

A médiahatóság emellett új eljárásokat is indított, a TV2 és a Class FM egy-egy műsorát is vizsgálja.