Médiahatósági eljárás indult a TV2 és a Class FM ellen

Morning Show Sebestyén Balázs Vadon Jani Rákóczi Feri
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa eljárást indított a TV2 és a Class FM ellen, előfordulhat, hogy egy-egy műsornál túl enyhe volt a korhatár-besorolás.
Vágólapra másolva!

Eljárás indult a TV2-n tavaly december 29-én vetített Komancsok holdja című háromrészes westernsorozat egy epizódja, valamint a Class FM Morning Show-jának január 11-i adása miatt. Az NMHH Médiatanácsa úgy véli, hogy a műsorszámok túl enyhe korhatár-besorolást kaptak.

Mindkét adást a 12-es kategória helyett vélhetően "16 éven aluliaknak nem ajánlott"-ként kellett volna sugározni, a déli, illetve reggeli órák helyett 21 óra után, illetve hajnali 5 óra előtt.

Elengedték magukat a Morning Show-ban Forrás: Class FM

A televíziós műsorszám nemi erőszakot, gyilkosságot és más véres jeleneteket is tartalmazott, a rádiós beszélgetés pedig a 16 éven aluliak többsége számára "félreérthetően, aggályos kontextusban" dolgozta fel a szexualitás, illetve a homoszexualitás témáját, valamint pozitív, humoros színben tüntette fel az alkohol- és drogfogyasztást. Emellett a műsorszámban durva trágárság is helyet kapott.

Az eljárások indítása mellett a Médiahatóság büntetésekről is döntött a 9. héten, az RTL Klubnak fizetnie kell.