A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Való Világ 7 veszélyeztette a kiskorúakat, a testület azonban egyelőre nem büntetheti meg a műsorszolgáltatót. 

Az NMHH Médiatanácsa megállapította, hogy az RTL II-n adott Való Világ 7 2015. január 20-i, délben közzétett adása nyilvánvalóan és súlyosan megszegte a korhatár-besorolási szabályokat, mivel a műsort a mély érzelmi kötődésektől mentes, a szexualitást középpontba állító párkapcsolati minták bemutatása miatt a 12 éven aluliak számára nem ajánlott minősítés helyett 16 éven aluliak számára nem ajánlottként és 21 óra után kellett volna műsorra tűznie".

Érzelmi kötődésektől mentes párkapcsolati mintákat mutattakForrás: RTL Klub

A megállapítás ellenére a médiahatóság nem róhat ki büntetést, hisz az adásért felelős CLT-UFA SA médiaszolgáltató Luxemburgban van bejegyezve, nem tartozik magyar joghatóság alá – a médiatörvény és az uniós szabályok szerint a hazai testület jogi mozgástere így igencsak korlátozott.

A Médiatanács csak abban az esetben tárgyalhat az Európai Bizottságon keresztül a jogi következményekről, ha a másik uniós tagállamban bejegyzett, Magyarországra sugárzó szolgáltatónál egy éven belül három azonos típusú szabálytalanságra is fény derül.