Lajtai Kati: Megnyugtat Hajós András jelenléte

Kismenők című TV2 gyerektehetség-kutató műsora. zsűritagok: Hajós András, Ábel Anita, Lajtai Kati, és Apáti Bence balettművész műsorvezetői: Ördög Nóra és Till Attila 2016.03.09.
Vágólapra másolva!
Lajtai Kati most először ül be tévés tehetségkutató zsűrijébe, a műfaj azonban nem idegen számára, több alkalommal véleményezett már produkciókat. Az énekesnő eddig a háttérben dolgozott, ott volt Az ének iskolája és a Sztárban sztár próbáin és tantermeiben, ezúttal a képernyőn is elmondhatja, mit gondol. A Kismenők miatt már most nagyon izgul, Hajós András jelenléte azonban megnyugtatja.
Vágólapra másolva!

Mivel képernyőn hasonló műsorban még sosem szerepelt, kíváncsisággal és izgalommal várja a Kismenők-et. "Zsűriztem már énekes versenyen, illetve legutóbb egy farsangon gyerkőc jelmezeket, de képernyőn még nem voltam ilyen szerepben. Valójában azt gondolom, hogy

A tanítás menetében is ott van az a helyzet, amikor meghallgatsz egy dalt, egy előadást, azután reagálsz, talán azzal valamit formálsz is rajta, majd eltelik egy hét és újra véleményt, segítő észrevételeket mondasz. Lesz ebben az új feladatomban is valami hasonló" – mesélte.

A tanítás és a zsűrizés nagyon hasonlóak Forrás: Marton Szilvia

Minden előadásban van érték

Biztosan nem ő lesz a legszigorúbb zsűritag, és az is garantált, hogy minden produkcióban lát majd kiemelhető, értékelhető részletet. "Alapvetésem, hogy először mindig azt emelem ki, ami jó volt egy adott produkcióban, amire büszke lehet, aminek örülhet az előadó, hogy jól sikerült. Minden előadásban van érték, olyan nincs, hogy egyetlen dolog sem stimmelt.

Nagyon ritka, hogy valami minden tekintetben tökéletesen sikerül, és ez nem is biztos, hogy baj, ez lehetőség tovább menni az úton, gyakorolni, fejlődni. Fontos a sikerélmény is, de az is, hogy megmaradjon a gyerekekben a bátorság, a kísérletező kedv egy-egy picit gyengébb pillanat után."

Fontos a siker, de nem szabad elvenni a gyerekek kedvét Forrás: Marton Szilvia

A Budapest Voices énekesnőjeként és énektanárként a hangok érdeklik leginkább, de a tehetséggondozó műsorban nagyon kíváncsi a többi műfaj képviselőire is.

"Az énekesek mindig érdekeltek, ez nem kérdés számomra, de kifejezetten várom a többi megnyilatkozást is, mert kis színészeket, táncosokat nagyon ritkán látok. Az már másik kérdés, hogy az ember mit tud tanácsolni olyan szakterület kis képviselőjének, amihez ő nem igazán ért. Nehezebb lesz a feladat, amikor nem énekesről kell véleményt alkotni" – mondta.

Tanárpárok voltak, most együtt zsűriznek

Hajós András mellett ülne legszívesebben, már Az ének iskolája alatt is jó kapcsolatban voltak. "Akkor a tanárpárja voltam, nagyon egy húron pendültünk a gyerekek dolgaiban, úgyhogy örültem, hogy ilyen szerepben találkozunk újra. Egyrészt biztonságot ad és megnyugtat a jelenléte, másrészt olyan a stílusa és a humora, ami bárkit viccelődésre és nevetésre késztet, jó lesz együtt mókázni."