Visszahozza régi főzőműsorát a TV2, a Hal a tortán azonban március 16-tól megújulva tér vissza a képernyőre, a vendéglátók dolgát Kovács Lázár nehezíti a konyhában. A séf az Origónak mesélt arról, mit jelent a Küldetés, és hogyan fogja hátráltatni a sztárokat főzés közben. 

A Hal a tortán Küldetés alcímmel tér vissza, a főzőműsornak pedig ezúttal műsorvezetője is lesz, aki ott áll a vendéglátók konyháiban - bár korántsem azért, hogy segítse őket.

"Az éppen főző sztárok küldetést teljesítenek, első körben egy öt kérdésből álló kvízt kell helyesen megoldaniuk, amelyben a vendégeikről teszek fel nekik kérdéseket. Ezt egy ügyességi feladat követi, ahol célba dobnak, építenek, összeraknak, a feladat jellegétől függően. Minél több pontot gyűjtenek, annál egyszerűbb lesz a dolguk: ha nagyon ügyesek, a saját maguk által választott alapanyagokkal dolgozhatnak, ha kevésbé, akkor egy előre összeállított, nehezebb kosárral, ha pedig nagyon nem mentek a feladatok, akkor a legnehezebb kosarat kapják" - mesélte az Origónak.

Liptai Cluadia és Tilla is főz majdForrás: TV2

Az új változatban nem kerül képernyőre a vásárlás, az alapanyagokat Lázár Chef szerzi be, a nehezebb fogásokhoz pedig receptet is ad. A vendéglátóknak három órájuk lesz arra, hogy elkészítsék a menüt, ez idő alatt pedig további küldetések nehezítik a dolgukat.

"A főzés ideje alatt két-három alkalommal kicsit hátráltatom őket, lesz például olyan adás, ahol egy ideig szumójelmezben kell készíteni az ételt, ami egyrészt kicsit távol tart a pulttól, másrészt nem épp kényelmes viselet az amúgy is meleg konyhában. Lesz olyan is, akinek lekötözöm az egyik kezét, így egy ideig fél kézzel kell boldogulni a pultnál. A cél nem az, hogy jól megszívassam őket, aztán nagyokat röhögjünk rajtuk, inkább a játékosságról és a mókáról szól."

Az első adásokban párosával főznek, később egyedülForrás: TV2

Úgy véli, a formátum így jóval játékosabbá vált, a vendéglátókat pedig még inkább megismerhetik a nézők. "Mivel nem minden úgy alakul, ahogy előre eltervezték, számos olyan helyzet áll elő, amit ott rögtön kell megoldani. Ilyen esetekben olyan oldaluk is előjön, amit egyébként nem ismerünk. Nem kérdés, hogy kipróbálnám-e magam a játékosként, de ezt a szerepet is nagyon élvezem."

Az első héten párosával főznek a vendéglátók, az első nap az Irigy Hónaljmirigyből ismert Sipos testvérek, a másodikon Tilla és Liptai Claudia, a harmadikon pedig Tóth Gabi és Tóth Vera főznek.