Eljárás indult a Music FM ellen

2016.03.21. 10:04

Be nem fizetett jogdíjak miatt indított eljárást a Mahasz és az EJI a Music FM ellen, de a rádió szerint jogtalan a követelés. A per évekig tarthat.

Közös levélben tájékoztatta tagságát (zenészek, szövegírók, lemezlovasok) az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) és a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) arról, hogy peres eljárás folyik a Music FM rádióval szemben, mert a csatorna július óta nem fizette meg az előadói és kiadói jogokat. Amíg tart a per, a jogosultak nem kapnak pénzt. 

A Music FM sajtóosztálya szerint fennállásuk óta 72 millió forintot fizettek ki jogdíjként.

"Sohasem állítottuk, hogy az előadók lemondtak a jogdíjukról, ez valótlan híresztelés" – mondta a Borsnak Kiss Anikó, a rádió vezérigazgatója. 

"Nekünk több előadóval és kiadóval közvetlen megállapodásunk van, akiktől a jogvédő nem jogosult ismételten jogdíjat szedni. A Music FM nem tagadta meg a jogdíjfizetést. A Mahasz hátrányosan megkülönbözteti a rádiót, ami elfogadhatatlan.  A játszási listát időben leadtuk, de képtelenség lett volna a harmadik negyedévet a szeptemberi perindítás előtt, a negyediket pedig januárnál előbb feltölteni" – tette hozzá. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK