Hadházi László: Élvezni kell az öregedést

Hadházi László
Vágólapra másolva!
Hadházi Lászlónak a legutóbbi önálló estjéhez az adta az ötletet, hogy ötvenéves lett. Azt mondja, fel kell készülni az öregedésre, mert vannak jó részei, még ha az ember nem is bír annyi mindent. A Munkaügyek-ből már kilépett, most végre az lehet, aminek mindig is szerette volna látni magát: egy fellépő humorista. A Comedy Club keretében adott Humorkabaré visszatér 2-ben ön is megnézheti, az est tévéfelvétele április 1-jén kerül adásba a Comedy Centralon.  
Vágólapra másolva!

Április 1-jén láthatjuk a Comedy Centralon az önálló estedet, a Humorkabaré visszatér 2-t. Miért ez a címe?

Olyan címet akartam, ami utal arra, hogy ez valaminek a folytatása – persze nem volt Humorkabaré visszatér 1, csak a Részeges karatemester 2 nevű zenekart irigyeltem meg. A címben benne van, hogy milyen az est stílusa, hogy egy teljes idiótaság. A központi téma pedig az, hogy milyen öregedni.

A központi téma az öregedés Forrás: Comedy Central, fotó: Nánási Pál

Mennyi idő, amíg összeáll egy ilyen önálló est?

Körülbelül egy év. Most ez úgy alakult, hogy amikor ötvenéves lettem, arról akartam mesélni. Van még más témája is az estnek, de azt gyorsan elfelejtettem – mindig igyekszem elfelejteni, amit már eladtam a tévének, nehogy véletlenül ugyanazokat a poénokat elmondjam az esteken is. Nem tudom egyébként, hogy a közönség mennyire érzékeny erre, én például fiatalon rengetegszer meg tudtam hallgatni egy humorista fellépését – de ma már gyorsabb világ van, minden egyből felkerül a netre.

Azért el lehet lőni ugyanazt a poént, mondjuk, Kaposváron és Debrecenben?

Persze, amikor megcsinálok egy ilyen önálló estet, azzal járom az országot, szerencsére sok játszóhelyünk van. A közönségtől is függ egy előadás, az éppen akkor nekik szól.

Van olyan közönség, amellyel nem tudsz mit kezdeni?

Szerintem nincs, meg mára ki is alakult, hogy kire kíváncsi a közönség, azért jön el, mert pont az adott előadót akarja látni.

Céges rendezvényeket, falunapokat akkor nem is vállalsz?

Nem, fesztivált sem. Azt vettem észre a kollégák fellépéseinél, hogy a fesztiválokon a közönség nem akkor röhög, amikor a poén van, hanem amikor az előadó elkezd beszélni. Az nekünk óriási könnyebbség, ha az emberek beülnek ránk, mint a színházba.

Céges rendezvényeket már nem vállal Forrás: Comedy Central, fotó: Nánási Pál

Debreceni vagy, mennyiben készülsz másként egy ottani fellépésre? Van előnye a hazai pályának?

Debrecenben az a különleges, hogy talán itt van a legnagyobb játszóhelyünk, a Lovardában szoktak lenni a fellépések. Nekem kicsit könnyebb, olyan, mintha rokonokhoz jönnék fellépni. Talán, mert ismernek, jobban várnak, itt mindig duplázni szoktam.

Elég sok piás sztorid van, a fellépések után szokott elhajlás lenni?

Én a színpadon levezetem, nem marad meg bennem. Van, aki utána nehezen dolgozza fel, ha akad az előadásában probléma, de azt is, ha sikeres lesz. Láttunk már pár példát, ugye, én például

Te mivel nyugtatod le magad egy-egy fellépés után?

Inkább sétálok egyet éjszaka, a lényeg, hogy el kell fáradni. Nem lehet kemikáliákkal megállítani a dolgokat.

A Dumapárbaj című filmet sem bántad meg? Elég rossz kritikákat kapott annak idején.

Egyáltalán nem bántam meg, sőt nagy sikernek éltem meg – olyan értelemben, hogy egy mozifilmben játszhattam. Nekem az nagy buli volt, nagyon élveztem. A kritikák pedig előbb megjelentek, mint a film, már akkor lehúzták, amikor még kész sem volt. Nem mondom, hogy nagyon jól sikerült, de ennek szerintem valamiféle ellenszenv lehetett az oka.

Az, ami mindig szeretett volna lenni: fellépő humorista Forrás: Comedy Central, fotó: Nánási Pál

Van egy pár stand-up komikus amúgy is, akit nagyon felkapott a közönség, ők már nem is tudnak kikopni a köztudatból szerinted?

Remélem, hogy nem. Van egy komoly szakmai háttér is, a Dumaszínháznak is érdeke, hogy a fellépője hozza a színvonalat. Meg van határozva például az elvárás is, hogy milyen időközönként illik megújulni. A sikerünk nagy része annak köszönhető, hogy profin vannak szervezve a fellépések.

Például a Munkaügyek-be is írtál a fellépéseken kívül, az nincs már?

Nincs. Ennek a legfőbb oka, hogy én most

Mindig is ez szerettem volna lenni, most is, hogy működik az életemben minden, inkább erre koncentrálok. Ki kell pihennem magam, hogy ne égjek ki.

div id="fb-root">

Ez nem áprilisi tréfa lesz - pénteken jön a Comedy Club és Hadházi László: A humorkabaré visszatér 2.!

Posted by Comedy Central Magyarország on Monday, March 28, 2016

Volt azért olyan a szitkom írása közben, hogy egy-egy poént megspóroltál magadnak?

Nem tudom, nem hiszem, az egész azért nagyon sűrű volt. Előfordult, hogy egy hétvégén meg kellett írnom négy részt, ami a fiatalabbaknak jobban ment. Alapból gyorsabb a kezük, nekem a számítógép kezelését is már felnőttként kellett megtanulnom.

Félsz egyébként az öregedéstől?

Nem. El lehetne menekülni előle, de hát hova? Fel kell rá készülni, és élvezni kell azt a részét, amit lehet. Mert megvannak a bulik, amik lehetnek jók, még ha nem is lehet kapkodni, nem lehet az edzőtermekben felemelni akkora súlyt, mint korábban.

A Comedy Club Hadházi Lászlóval felvett önálló estje, a Humorkabaré visszatér 2 április 1-jén 21 órától látható a Comedy Centralon.