A 100 legjobb nő a tévéből: Ónodi Eszter

Ónodi Eszter
Vágólapra másolva!
Ónodi Eszter az HBO Aranyélet című sorozatával végre hosszabban is képernyőre került, mi pedig nagyon is szívesen nézzük – és úgy tűnik, ezzel nem vagyunk egyedül, a színésznő idén megkapta a Televíziós Újságírók Díját is. Olyan tökéletes elegyet alkot nála az arisztokratikus báj és a dögösség, hogy nem maradhatott le a listánkról.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó (vagy a közelmúltban látott) sorozatok, tévéműsorok legcsodálatosabb, legszebb nőit. Hétről hétre bemutatunk egyet, a magyar és külföldi színésznőket, műsorvezetőket, bemondókat viszont nem rangsoroljuk, tehát ez nem sorrend – ez már a 40. rész. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

E heti szépségünk Ónodi Eszter,

akit végre valahára a tévében is láthatunk, nem is akármilyen produkcióban, hanem a jelenleg futó legjobb magyar sorozatban, az Aranyélet-ben.

Ónodi Eszter az Aranyéletben Forrás: HBO

Nem egy kellemes karakter, akit játszik, a színésznő azonban annál jobban hozza a figurát: ő alakítja Jankát, a törtető, számító feleséget, akinek semmi és senki nem számít, ha a saját jóléte forog kockán, a férjét is ő hajszolja bele újabb és újabb stiklikbe. Szerencsére továbbra is láthatjuk a képernyőn, hiszen a szériából hamarosan jön a második évad is.

Az Aranyélet bemutatóján ő volt talán a legdögösebb Fotó: Marton Szilvia - Origo

Az Aranyélet-beli alakításáért megkapta a Televíziós Újságírók Díját is a legjobb színésznő kategóriában, erről így mesélt az Origónak: "Miklósi Janka szerepéért megkapni a díjat azért is érdekes, mert legtöbbször azok kapják az elismerést, akik pozitív, szerethető figurát, hőst, megmentőt alakítanak. Az én esetemben ez pont nem igaz, és így talán vége lehet annak a sztereotípiának, annak a színészi legendának, hogy negatív karaktert nem jó elvállalni.

– ez a díj jó példa arra, hogy ez nem igaz."

Merni kell negatív karaktereket is eljátszani Forrás: HBO

Ónodi Esztert ezelőtt viszonylag keveset láthattuk tévés produkciókban, de benne volt az Adrien Brody-féle Houdini-ben és pár tévéfilmben, A Pál utcai fiúk 2003-as képernyőn változatában például Csele anyját játszotta.

1998-ban végzett a Színművészetin, azóta a Katona József Színház tagja, de másutt is szokott vendégszerepelni. Mióta végzett, folyamatosan kapja a filmszerepeket is, elsőként a tulaj lányát alakította a Presszó-ban, de még a kilencvenes évek végén feltűnt Az alkimista és a szűz-ben és A napfény ízé-ben is.

A Televíziós Újságírók Díja gáláján Forrás: TMC

Olyan filmekben láthattuk, mint a Valami Amerika és folytatása, a Hukkle, A Szent Lőrinc folyó lazacai, az Állítsátok meg Terézanyut! vagy a Pánik. Legutóbb az Anyám és más futóbolondok a családból című filmben szerepelt, ennek kapcsán a Filmklub is készített vele egy hosszabb interjút.

Mutatunk még pár képet a csinos színésznőről, gyönyörködjön kedvére!

Forrás: Redlemon
Forrás: HBO
Forrás: HBO
Fotó: Pozsonyi Janka
Fotó: Pályi Zsófia
Forrás: HBO
Forrás: Facebook/Ónodi Eszter
Forrás: Facebook/Ónodi Eszter/InStyle