Rákay Philip és Lilu is beült a Morning Show-ba

Lilu
Vágólapra másolva!
A Class FM reggeli műsorában retro napot tartottak, Sebestyén Balázsék a Z+ csatornára emlékeztek az egykori műsorvezetőkkel: a rádióba Lilu, Zsu, Nagy Sanyi és Rákay Philip is beült nosztalgiázni.
Vágólapra másolva!

A Z+ zenecsatorna 1997-ben Magyarországon, itt tűnt fel a képernyőn először Lilu, Zsu, Sebestyén Balázs és Vadon Jani, illetve köztük volt az akkor már tapasztalt tévésnek számító Rákay Philip. A reggeli rádióműsorban azt idézték fel először, hogy mennyire igyekeztek a szerkesztők trendi neveket választani nekik, így lett Ildikó Magdolnából Lilu, Zsuból vezetékneve miatt majdnem DJ Bunny, de maradtak inkább a Zsunál, Sanyiból Alex, Sebestyén Balázs pedig egy ideig úgy tűnt, Kevinként fut majd be, ezt ma mesélték el először.

A Z+ egykori műsorvezetői Forrás: Morning Show

Nem lehetett nem észrevenni

Mint egy sokéves osztálytalálkozón, úgy pörögtek egymás után a régi sztorik, nagy nevetésekkel megszakítva. Felidézték például a castingot, amiről Zsu leginkább Balázsról emlékszik: "Rengetegen voltak, de volt egy kisebb társaság, köztük pedig egy szőkefejű srác, aki mindenen röhögött, nem lehetett nem észrevenni" - mondta. Nagy Sanyi a második körben kiesett a válogatáson, de szerkesztőként később ő is megkezdte a munkát, majd a képernyőn is feltűnt.

Az első nagy közös felkonferálást három órán keresztül forgatták, végül sosem került adásba, annyira rossz lett.

A Z+ adásait egy padlástérben vették fel, a nyári időszakban meglehetősen nehéz dolguk van a klíma hiánya miatt, de nem ez volt az egyetlen gond. "Olyan klipekhez írtam szövegeket, amiket korábban soha nem láttam. Nem volt ezekben semmi konkrét, csak nagy általánosságok" - mesélte Vadon Jani.

Nem igazán voltak szabályok, mint mondják, a fiatalokat kiengedték az utcára, hogy forgassanak, kísérletezés volt inkább, mint tudatos tartalomgyártás. A céges autót az vitte el, akkor előbb odaért, a szénsavas üdítőket nagy szatyrokban cipelték haza és előfordult, hogy egy héten háromszor is Ákossal készítettek interjút. Mint mondják, volt egy amatőr bája az egésznek.

Lilu úgy emlékszik, hogy minden műsorból kivették a szerkesztők, nem találták jónak, és mikor már a kirúgás küszöbén állt, akkor kapta meg utolsó esélyként a Mizujs? című műsort, ami szépen működött.

Gumicukrok és plüssök közt ült, tinédzserek küldtek neki leveleket.

Néhányuk az ország szórakozóhelyeit járta, hogy a legjobb bulikat mutathassák meg a fiataloknak. "Voltunk egy diszkóban, ahol tiszta liszt lett a lábam, mert egy malomban volt, közben hajnalban a másik részlegen már sütötték a kenyeret, mi pedig előadtuk a kamerába, hogy ez az ország legnagyobb bulija" - mesélte Sebestyén Balázs.

Vadon Janit az első csatornáról szóló kritika nagyon lehúzta, Lilu telefonjában a mai napig Z+ Balázsként szerepel Balázs telefonszáma, Rákay Philip pedig nemrég merte megmutatni gyerekeinek azt a videoklipet, amiben az összes műsorvezető szerepel, csak úgy jöttek sorra az emlékek a rádióban.

Mindenki kirepült

Balázs elmesélte a többieknek, hogy mennyire rosszul érezte magát, mikor 2002 környékén egyedül maradt a csatornánál, mindenkit elhívtak más tévék, csak ő ült a kisbuszban és ment forgatni a Megálló-t. "Mindenki kirepült, azt hittem, engem soha senki nem fog elhívni innen."

A találgatások azóta is mennek, hogy a műsorvezetők összejöttek-e a közös munka alatt, ezt a Morning Show-ban mindenki tagadta, azt viszont ezúttal elárulták, hogy a szerkesztők és a műsorvezetők közt alakultak ki kapcsolatok.