Freddie-t az őrületbe kergették az Eurovízió főpróbáján

2016.04.15. 12:34

Fehérvári Gábor Alfréd nemrég tért haza Tel-Avivból, a stockholmi Eurovízió főpróbáját tartották Izraelben, ahol a magyar dal sikerét csupán a francia és az orosz szám tudta megközelíteni - erről mesélt az énekes.

A Dal 2016 győztese, Freddie életében először ült repülőgépen, az utazás miatt jobban izgult, mint az Eurovízió főpróbája miatt. "Izraelben imádják az Eurovíziót, lényegében az esemény főpróbája zajlott itt. Sok programot zsúfoltak bele ebbe a pár napba, voltak sajtótájékoztatók, interjúk. Imádták a dalunkat, a Pioneer-ból alig lehetett hallani valamit, mert több százan énekelték velem, a refrén kórusban szólt, fantasztikus élmény volt. Az aznap este előadott produkciók közül csak a francia és az orosz tudott minket megközelíteni" - mesélte a Mokkában. Az énekest az őrületbe kergették a késésekkel az Eurovízió főpróbáján, gyakran másfél órás csúszások voltak a programokban, ehhez nincs hozzászokva.

Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie - a 2016-os A Dal győzteseFotó: Polyak Attila - Origo

Versenyszellem még most sincs benne igazán, elsősorban a dalt szeretné megmutatni. "Már a hazai előválogatón is azt éreztem, hogy ez egy dalverseny, ahol a dal versenyez, én pedig közvetítem. A célom az, hogy a lehető legmagasabb minőségben képviseljem a színeinket."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK