Nagyszerű sorozatok jövője kétséges

Castle Nathan Fillion Stana Katic
Vágólapra másolva!
Az amerikai országos csatornák már javában készítik elő a 2016/2017-es tévés évadot, nap mint nap lehet új megrendelésekről, elkaszálásokról hallani. Összeszedtük, hogy mely sorozatok folytatódnak biztosan, és mely produkciók rajongóinak kell még izgulniuk.
Vágólapra másolva!

A mostani időszak minden sorozatrajongó számára érdekes, hiszen ezekben a hetekben derül ki, hogy folytatódik-e a kedvenc műsora. A legtöbb megrendelést már leadták, volt pár kasza is, néhány produkció azonban még várja a sorsát, így a Castle, a Gyilkos elmék vagy Az Álmosvölgy legendája rajongói sem nyugodhattak még meg.

Grace klinika lesz még

Az ABC-n folytatódik többek között a Grace klinika – így ősszel már a tizenharmadik évadját fogja kezdeni –, de alkotója, Shonda Rhimes amúgy is elégedett lehet, két másik produkciójára, a Botrány-ra és a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?-ra is számít jövőre a csatorna.

Az itthon is látott sorozatok közül folytatódik például A S.H.I.E.L.D. ügynökei, az Egyszer volt, holt nem volt, a Modern család és A semmi közepén is, miközben a Suttogók-at például elkaszálta a csatorna.

Stana Katic már kilépett, Nathan Fillionnal még tárgyalnak Forrás: ABC

Nincs még hír az itthon is kedvelt Castle-ről, de egyáltalán nem biztos a folytatás: a krimisorozat nézőtábora csökken és öregszik, emellett a két főszereplő, Nathan Fillion és Stana Katic szerződése lejár a jelenlegi, nyolcadik évaddal – a legfrissebb hírek szerint utóbbit Tamala Jonesszal együtt ki is írták a szériából, vagyis, ha lesz is kilencedik szezon, az már nélkülük fog menni, Fillionnal elvileg már tárgyalnak egy lezáró évadról.

Agymenők nélkül nem marad senki

A CBS legelőször az Agymenők és az NCIS folytatását jelentette be, amin nincs is mit csodálkozni, hisz mindkét sorozatnak óriási rajongótábora van. Az anyasorozat után a nyolcadik, illetve a harmadik évad érkezik az NCIS: Los Angeles-ből és az NCIS: New Orleans-ből, de folytatódik például a Sherlock és Watson, a Hawaii Five-0, a Zsaruvér és Az élet csajos oldala is.

A Mike és Molly-t, A célszemély-t, A férjem védelmében-t és A búra alatt-ot már elkaszálták, de ott lebeg a befejezés lehetősége a Helyszínelők harmadik spin-offja, a CSI: Cyber felett is, a 10,46 milliós nyitáshoz képest a második évad záró része már csak 6,32 millió amerikait érdekelt.

Shemar Moore otthagyta a csapatot Forrás: CBS

A csatorna hivatalosan nem nyilatkozott még a Gyilkos elmék sorsáról, a rajongóknak azonban nincs okuk különösebb aggodalomra, szinte biztosan folytatják a krimisorozatot – csak éppen az egyik főszereplő, Shemar Moore távozása okozhatott némi bonyodalmat, illetve elképzelhető, hogy a második spin-offal, a Criminal Minds: Beyond Borders-szel együtt újítanák meg, az idén indult sorozatokról viszont csak később döntenek.

Mi történik Álmosvölgyben?

A Fox itthon is bemutatott sorozatai közül Az Álmosvölgy legendájá-ról és az X-akták-ról nem döntött még. Előbbiben a legutóbbi évadzáró részben kinyírták az egyik főszereplőt, de nélküle is folytatnák az alkotók, utóbbi pedig eleve minisorozatnak készült, de a jó nézettség után és a készítők szándéka szerint mégiscsak jöhet belőle még egy etap.

Esélyes, hogy jön még egy évad Forrás: Fox

A csatorna alig kaszált – hivatalosan még csak egy realityt –, a Dr. Csont is megkapta a tizenkettedik, záró évadot, az Empire, a Gotham és a Wayward Pines is megy tovább. A vígjátéki blokk is változatlan, folytatódik többek között a Simpson család, a Family Guy, a Bob burgerfalodája, az Új csaj, a Brooklyn 99: Nem százas körzet.

Rejtély, hogy lesz-e Laura rejtélyei

Az NBC-nél többek között a Hannibal és a feltámasztott Hősök, a Heroes Reborn számára ért véget a történet tavaly, egyikből sem jön újabb évad. A régebbi sorozatok közül egyedül a Laura rejtélyei-ről nem döntöttek még, de valószínűleg a produkciónak nincs félnivalója, közepesen erős, de stabil nézettséget szállít az Egyesült Államokban.

Még nincs hivatalos infó a Laura rejtélyeiről Forrás: NBC

Folytatódik mindhárom Chicago-széria (a Lángoló Chicago, a Bűnös Chicago és a Chicago Med) és a Különleges ügyosztály, ahogyan a Feketelista vagy az itthon Rejtjelek címmel bemutatott Blindspot is.

Gyakorlatilag mindenből kértek

A CW gyakorlatilag az összes fontos sorozatát megújította, A szépség és a szörnyeteg-ből is érkezik még egy negyedik, záró évad. 2016/2017-ben sem maradunk Odaát, Vámpírnaplók, A zöld íjász, Flash vagy Az uralkodónő nélkül, mindegyik produkció rajongói fellélegezhetnek.