Meghalt a Szeretünk, Raymond! szereplője

2016.04.19. 11:21

90 évesen elhunyt Doris Roberts, akit leginkább a Szeretünk, Raymond! nagymamájaként ismerhetett a közönség, alakításáért négy Emmy-díjat is kapott.

90 éves korában Los Angelesben hunyt el Doris Roberts, a halála oka – az életkorán túl – egyelőre nem ismert. A színésznő a Szeretünk, Raymond!-ban mind a 210 epizódban benne volt, ő játszotta a címbeli Raymond anyját, aki olykor erőszakosan, máskor idegesítően próbálta irányítani a családot, beleértve az unokáit is – itt például házassági tanácsokkal látta el a többieket:

Alakításáért hétszer jelölték Emmy-díjra, ebből négyszer meg is kapta az elismerést. Ezenkívül még egy Emmyje volt a vitrinben, az Egy kórház magánélete legjobb mellékszereplőjeként is megkapta a díjat.

2002-ben kapott Emmy-díjávalForrás: AFP/Lee Celano

1951 óta szerepelt tévében és filmekben, első komolyabb sorozatszerepét az Angie-ben kapta, a nyolcvanas években a Remington Steele-ben láthattuk hosszabban. A Szeretünk, Raymond! után olyan szériákban vendégszerepelt, mint a Grace klinika, a Született feleségek vagy a Melissa és Joey, sőt még a közeljövőben is számíthatunk tőle négy produkcióra. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK