Kikelt a transzneműek ellen, kirúgták a tévéből

2016.04.21. 13:30

Az ESPN sportkommentátora, Curt Schilling a Facebookon kelt ki a transzneműek ellen, de ezt a főnökei nem nézték jó szemmel, azonnal kirúgták a férfit.

A korábbi baseballjátékos és mostani elemző, Curt Schilling a Facebookon szólt be azoknak az emberjogi aktivistáknak, akik diszkriminatívnak tartják az Észak-Karolinában frissen hozott törvényt.

A törvény lényege, hogy a transzneműek nem válogathatnak a férfi és női nyilvános vécék között a választott nemük szerint, csak azt használhatják, amelyik a születési nemüknek megfelel.

Curt SchillingForrás: AFP/2013 Getty Images/Hunter Martin

"Egy férfi mindig férfi, mindegy, hogy minek hívja magát. Nem érdekel, hogy mik ők és kivel hálnak, de a férfivécé a pénisz számára van kialakítva, nem a nőknek. Most pedig törvényre van szükségetek, hogy másképp legyen? Szánalmas" – írta a tiltakozóknak egy fénykép kommentjében.

A Schilling oldaláról azóta már törölt képen egy transzszexuális férfi volt látható, ezzel a szöveggel: "Engedd őt be abba a vécébe, ahová a lányodat, máskülönben egy szűk látókörű, előítéletes, bigott rasszista vagy, akinek meg kell halnia."

Forrás: Facebook/Curt Schilling

Az ESPN szinte azonnal kirúgta a férfit a posztja miatt, mondván ez a látásmód nem fér össze "egy befogadó csatorna" irányelveivel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK