A Viasat3 pucér valóságshow-ja pont azt hozza, amit a formátumtól, az ilyen jellegű párkeresőktől számítani lehet: fölösleges fanyalogni, itt nem a modern képzőművészetről csevegnek túlművelt értelmiségiek. Az eddig látott négy szereplőből viszont egy sem egyértelműen ellenszenves, és már ez is valami.

A pálmafás, trópusi szigeten játszódó, meztelen, párkereső valóságshow-kat nem azért nézi az ember, hogy azt hallgassa, amint a szereplők tudálékos hümmögés közepette, nagy komolyan társadalompolitikai kérdéseket vitatnak meg, vagy koktélos pohárral a kézben elemezik Sartre A lét és a semmi című művét. Az ilyen reality lényege, hogy szépséges helyen játszódjon, szép, de legalábbis nem göthös emberekkel, legyen néha konfliktus, minidráma, egy kis sírás, majd nagyobb boldogság.

Az Ádám keresi Évát első adása épp azt hozta, amit lehetett várni tőle: aki ennél többre vágyott, az hallgasson emelkedett színvonalú, intellektuális beszélgetéseket az éjszakai műsorsávban, és ne akarja megtalálni intellektuális kielégülését egy nézettségmaximalizálásban érdekelt kereskedelmi tévé meztelen realityjében. Nem az a műfaj.

Csak Petra (jobbról) talált párt eddigForrás: Viasat / Szoke Richard

A párkereső gyönyörű helyen játszódik, valahol a déli tengereken, de a pontos helyet a Viasat tulajdonosa, a Sony nem kívánja közzétenni. A képi világgal baj nem volt, a tengert kéknek láttuk, a pálmát zöldnek, a homokot fehérnek, nagy képernyős tévén jó nézni az ilyet – ennél jobb már csak januárban lett volna, télvíz idején, amikor kopaszak a fák, sápadtak a magyarok, és jeges eső veri a háztetőt.

Normális szereplőket találtak

A valóságshow-k szereplőivel szemben persze nagy elvárások nincsenek, elég, ha nem olyan ellenszenvesek elsőre, mint egyik-másik villalakó vagy Édes Élet-karakter: még csak nem is kell, hogy őrült szimpatikusak legyenek, csak ne akarja a tévéző menten belefojtani a figurákat az azúrkék tengervízbe.

Az Ádám keresi Évát hozta ezt a minimumot, a négy szereplő közül egyik sem volt tenyérbemászó, nem volt végtelenül antipatikus, nem voltak gonoszabbak, áskálódóbbak, mint a négyes-hatos villamoson utazó átlag budapesti polgár. Túl emelkedett párbeszédekre ne számítsunk egy tizenéves, amúgy kedvesen csacska szoláriumalkalmazottól, de erről már értekeztünk: ez a reality inkább a testről szól, nem a szellemről. Nevessünk azon, hogy egy mai fiatal nem látott még polaroidképet, és sután forgatja a fotót? 

ViasatForrás: Viasat / Szoke Richard

Komoly konfliktust nem kapott a tévéző az első részben, ennek legfőbb oka az volt, hogy a jóképű, de nem túl magas hímet valójában a három nőből csak egy szemelte ki magának, Josie-ért nem marakodtak a lányok. Volt egy kis furkálódás, de Anett nem nyomult túlzottan, ha jól láttuk, az idősebb Kloé pedig egy fél fejjel volt magasabb, mint a férfi, és ő eleve érettebb párt szeretett volna. Talán kap ilyet később.

Ketten ott maradtak

Nagy botrány tehát nem volt, de őszinte pillanatok, igazi sírás viszont igen: az addig flegma, laza Kloé este elmesélte Anettnek, hogy három hónapos terhesen elvetélt, ettől megzakkant, és még a párkapcsolata is tönkre ment. Azóta nem is talál szerelmet, sem rendes párkapcsolatot: kicsit csodálkoznánk, ha épp a kamerák előtt, egy tengerből előmászó pucér, izmos fitnesztréner vagy borostás, tetovált rakodómunkás személyében bukkanna fel a Nagy Ő, de ne vessük el ezt a lehetőséget.

Egy pár összejönni látszik, a második adásból kiderül, letérnek-e a homokba fektetett pallókon a kis hajók felé, vagy középen találkoznak, és csókban forrnak össze. A két magára maradt meztelen nőhöz pedig jön három új férfi, várható tehát némi kavarás a szigeten. Ha pedig ennyi nem volna elég, olvassa el interjúnkat a Viasat- és AXN-csatornák programigazgatójával, aki kulisszatitkokat árul el a forgatásról, nézegessen egy halom képet Kloéról vagy három volt lakótársáról.

Nézettségünk is van már, itt találja.