10 dolog, amit nem tudott a Castle főhőséről, Nathan Fillionról

2016.05.07. 12:21

Nathan Fillion akkor sem marad sokáig munka nélkül, ha véget ér a Castle. A sokoldalú színészt nemcsak népszerű, nagy volumenű szériákban láthattuk, de szuperhősös viccmusicalben, szex nélküli pornóparódiában is feltűnt már, miközben rajzfilmekhez, videojátékokhoz is szívesen kölcsönzi a hangját. Megosztunk róla tíz kevéssé ismert tényt. 

1. Szülei mindketten angoltanárok voltak, bátyja is tanárnak állt, így kezdetben ő is inkább arra vágyott, hogy tanítsa a mesterséget – ha eredeti tervénél marad, ma maximum egy csapat középiskolás ismerné őt drámatanárként. 

2. A bal fülére süket, kétéves kora óta nem hall rendesen. Ez a 2012-es San Diegó-i Comic-Conon derült ki, miután egy panelbeszélgetésen két másik résztvevő – Maggie Q és David Giuntoli – is akadt, aki szintén süket a bal fülére. 

Nathan FillionForrás: Nathan Fillion

3. Azt mondja magáról, hogy a leszármazottja Jubal Anderson Early konföderációs tábornoknak. Amikor a Firefly – A szentjánosbogár alkotójának, Joss Whedonnak is elmesélte ezt, az író-producer egy epizódra egyből bevett a sztoriba egy Jubal Early nevű fejvadászt. 

4. A tévésorozatok közül a Firefly volt számára a legnagyobb móka, de már korábban is kerülgették egymást Joss Whedonnal, hisz annak korábbi sorozatánál, a Buffy, a vámpírok rémé-nél is meghallgatták Angel szerepére. Akkor David Boreanaz halászta el előle a munkát, az utolsó évadban azonban megjelenhetett Calebként. 

A Castle-ben Stana KatickelForrás: ABC

5. A Castle castingján úgy 125 színésznővel tartott olvasópróbát, miután őt már kiválasztották a férfi főszerepre. A Beckett-tet alakító Stana Katic végül egy furcsa közjáték után került be a sorozatba: állítólag épp a sminkszobából tartott a meghallgatásra, amikor észrevette, hogy túl hosszú a blúza – szerzett hát egy ollót, és megkérte a folyosón kávézgató Filliont, hogy rövidítse meg a ruhadarabot.  Valamelyik producer épp tanúja volt a jelenetnek, és eleget látott ahhoz, hogy tudja, a két színész között működni fog a kémia.

A FireflybanForrás: Fox

6. Játszott már pornóparódiában is, a Nailing Your Wife-ban kanos asztalos volt, aki egy elhanyagolt feleséget is rendbe tett volna – a szex azonban elmaradt, hisz a kisfilmmel indított PG Porn sorozatnak pont az volt a lényege, hogy a pornófilmek minden elemét átvette, kivéve a nemi aktusokat. A pornós produkciók jellegzetes zenéje mellett a béna színészi játékot is átemelték az alkotók, Fillion remekül játszotta el, hogy nem tud mit kezdeni az arcába tolakodó kamerával: 

7. Közhasznú tevékenységet is folytat, 2007-ben – P. J. Haarsma kanadai íróval közösen – megalapította a Kids Need to Read nevű szervezetet, amely a kevés könyvvel rendelkező könyvtárak jobb ellátását tűzte ki céljául. 

8. Ő az arca a Metascifi nevű művészeti projektnek, amelyben az amerikai sci-fi sorozatok nagyjai adnak hasznos tanácsokat az élethez. Az ötletgazda, Martin Firrell egy másik munkájában, a Complete Hero-ban is szerepeltette, ott alapvetően egy londoni templomra vetítettek ki különböző szövegeket és portrékat. 

A Metascifi arcakéntForrás: Facebook/Metascifi

9. Énektudását Joss Whedon szuperhősös musicaljében, a Dr. Horrible’s Sing-Along Blog-ban is megmutatta, korábban pedig karaokeesteket is vezényelt. Jellegzetes dala, mintegy védjegye a Beyond the Sea volt akkoriban. 

10. Van egy tetoválása a csípője környékén, 19 évesen csináltatta, de már megbánta. Egy egyiptomi motívum egyébként, itt megnézheti

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK