415 ezer magyar nézte hagyományos módon az Eurovíziót

61st Eurovision Song Contest - First Semi-Final EUROVISION SONG CONTEST ESC Freddie SQUARE FORMAT
Freddie representing Hungary with "Pioneer" performs during the First Semi-Final of the 61st annual Eurovision Song Contest (ESC) in Stockholm, Sweden, 10 May 2016. The second semifinal will be held on 12 May, and the Grand Final on 14 May. Photo: BRITTA PEDERSEN/dpa
Vágólapra másolva!
A tévében a teljes magyar lakosságból 415 ezren követték az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét, amelyben a Magyarországot képviselő Freddie is fellépett.
Vágólapra másolva!

Május 10-én 415 ezer magyar látta, amit Freddie továbbjutott az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjéből, legalábbis a hagyományos módon, a tévében ennyien követték az eseményt. Összességében ennél több emberrel kell számolni, hisz a Duna TV adása az interneten is követhető volt élőben, a Március 15. téren pedig rengeteg rajongó együtt nézte a produkciót.

Freddie az elődöntőn Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

A Nielsen mérései, vagyis a tévés nézettségre vonatkozó adatok szerint ez a 415 ezer néző a nézettségi toplistán a 11. helyre volt elég, a nap legnézettebb műsora a Barátok közt volt 900 ezer nézővel.

Az Eurovíziós Dalfesztivál közvetítése a 18–49-es, kereskedelmi szempontból fontos célcsoportban is a 11. lett, a leginkább a TV2 által preferált 18–59-es korosztályban azonban éppen hogy befért a legjobb tízbe, a hatvan év alattiak közül 167 ezren voltak kíváncsiak a versenyre.