Eurovízió 2016: tízezer németnek már Freddie a kedvence

2016.05.11. 18:06

A Magyarországot képviselő Freddie egy szavazást már megnyert az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője után.

Az NDR (Norddeutscher Rundfunk) német regionális közszolgálati tévé megszavaztatta a nézőit arról, hogy ki volt a kedvencük az Eurovíziós Dalfesztivál május 10-ei, első elődöntőjében. Ezt a versenyt Freddie nyerte, összesen 9703 szavazat érkezett rá, az összes voks 9,6 százaléka – ami 18 induló esetében elég volt a győzelemhez.

Freddie az elődöntőbenForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

Alig 130 szavazattal maradt el tőle az orosz Szergej Lazarev, az itteni dobogóra pedig felfért még az Ausztriát képviselő, ám franciául éneklő Zoë. Azt természetesen az NDR is megjegyezte, hogy a szavazás nem reprezentatív, és – online felület lévén – viszonylag könnyen manipulálható is.

A lista eleje az Eurovízió német honlapján, a tetején a szöveg: "Első elődöntő: ezek voltak az önök kedvencei".Forrás: eurovision.de

A németeknek egyébként nem kell azon aggódniuk, hogy az őket képviselő Jamie-Lee bejut-e a döntőbe, hiszen a mindenkori házigazda mellett az "Öt Nagy"-nak, Németországnak, az Egyesült Királyságnak, Franciaországnak, Spanyolországnak és Olaszországnak is bérelt helye van az Eurovízión – ezek az országok támogatják a legnagyobb arányban a versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetségét, az EBU-t.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK