Ötödikként lép fel Freddie a szombati Eurovízió-döntőn

2016.05.13. 15:16

A magyar versenyző bízik a „letisztult természetességben”.

Ötödik fellépőként láthatja Freddie-t a szombati Eurovízió-döntő nézőközönsége, általános becslések szerint jó 200 millió ember világszerte. Az elsők közt fellépni előny és egyben hátrány is: előny, mert akkor még fogékonyak a nézők az újra, még nem fáradnak, érdeklődőbbek, mint mondjuk a 22. vagy 23. fellépő után (26 produkció lesz szombaton, készítsen be élelmet és folyadékot a tévé mellé). Hátrány, mert a végén, amikor szavazni kell, lehet, hogy az utolsó pár dal hatása erősebb, és az is lehet, hogy sokan csak fél tízkor, tízkor kapcsolnak oda, így nem látják az első pár fellépőt.

Freddie bejut a tízbe?Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

„Bízom benne, hogy az az egyszerűség, letisztultság és természetesség, ami a mi produkciónkban van, feltűnést fog kelteni, és sok ember tetszését elnyeri az, hogy mi kicsit máshogyan álltunk hozzá az Eurovízióhoz. Nem a szenzációhajhászásra fektettük a hangsúlyt, hanem egy mély mondanivalójú és számunkra nagyon kedves dalt szeretnénk megismertetni a világgal és a legtöbb emberrel - úgy eljuttatni hozzájuk, hogy az megérintse őket" – mondta a magyar énekes.

A fogadási irodák szerint nyerni aligha fog Freddie, de egy tisztes helytállás összejöhet. Van olyan nemzetközi iroda, amely százszoros, van olyan, amely kétszázszoros szorzóval adja Fehérvári Gábor Alfréd végző győzelmét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK