John Travolta, Cuba Gooding Jr., David Schwimmer, Sarah Paulson és Courtney B. Vance főszereplésével érkezik május 23-án az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy a FOX-ra.

A sorozat 1994 júniusába repíti a nézőket, amikor O.J. Simpson exnejét Nicole Brown-t és új barátját Ronald Lyle Goldmant egy éjszaka holtan találták meg házukban. A brutális kettős gyilkossággal a volt férjet, O.J. Simpsont vádolták, aki generációja sportlegendája, hazája egyik legnagyobb futballsztárja, és egyben az amerikai álom megtestesítője volt.

John Travolta, David Schwimmer, Cuba Gooding, Jr.Forrás: FOX

A perből soha nem látott médiaszenzáció lett, a tárgyalást szinte szappanoperaként közvetítették végig a legnagyobb tévécsatornák. A büntetőügy megosztotta a nemzetet, és komoly kérdéseket vetett fel az Egyesült Államok igazságügyi rendszerével kapcsolatban. Az ügy kapcsán ugyanis újra előtérbe került a rendőrségi túlkapások kérdése a feketékkel szemben, valamint felmerült, hogy a bíróságok a bűnösségről és ártatlanságról faji alapon döntenek. O.J. Simpsont - bár számos bizonyíték szólt ellene -, végül felmentették a büntetőügyben, sokan azonban ezután is kétségbe vonták ártatlanságát.

Forrás: FOX

Az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy sorozat az Egyesült Államok egyik legismertebb bírósági perét mutatja be, úgy, hogy a kulisszák mögé is bepillantást enged, és a háttérben játszódó politikai és rendőrségi játszmákat is feltárja. A történet Jeffrey Toobin The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson című könyvén alapul, és a bíróságon zajló, kaotikus háttéralkuk és merész húzások világába, valamint a vád és a védelem bravúros jogi csatájába kalauzolja a nézőket. Mindeközben a futballsztárhoz legközelebb álló embereket, és magát O.J. Simpsont is jobban megismerhetjük.