Stephen Colbert előszedte a szerinte vicces Eurovíziót, műsorában, a The Late Show with Stephen Colbert-ben poénkodott egy sort a dalversenyen.

A bejátszás elején Stephen Colbert elmagyarázta az amerikai nézőknek, hogy mi is az Eurovíziós Dalfesztivál, a legnagyobb Európa-szintű verseny a Szombat esti pestis óta – a showman ugyanis egy erre rímelő poént sütött el, az amerikai Szombat esti láz, vagyis a So You Think You Can Dance helyett egy fiktív műsor, a So You Think You Can Black Plague plakátját mutatta meg.

Ezután azon lamentált egy sort, hogy a versenyt miért nem Eurosoundnak hívják Eurovision helyett, hisz nem a látványon, hanem a hangon van a hangsúly, majd emlékeztette a nézőket arra, hogy a fesztivál történetében először az Egyesült Államokban is közvetítették az eseményt. 

Stephen ColbertForrás: AFP/Tyler Kaufman

Természetesen bejátszott pár jelenetet a versenyprodukciókból is – Freddie nem került bele az összeállításba –, gratulált Dzsamalának a győzelemhez, majd azon háborodott fel, hogy az Egyesült Államok miért nem vehet részt az Eurovízión. Szerinte az USA a legeurópaibb ország a világon,  hiszen ott találták fel a frappuccinót és a tangát, több pizzát esznek, mint Olaszországban, és nagyon közel vannak ahhoz, hogy – Donald Trump személyében – megválasszák Benito Mussolinit. Slusszpoénként eljátszott egy Nórnaäs nevű énekest, és előadott egy valóban Eurovízió-kompatibilis dalt. Mutatjuk az egészet videón: 

Stephen Colbert a magyaroknak egyébként onnan lehet ismerős, hogy magáról akarta elneveztetni a Megyeri hidat, a munkásságáról itt írtunk bővebben