Ma érkezik a magyar epizód a Travel Channelre

Josh Gates, a Travel Channel műsorvezetője
Vágólapra másolva!
Szulejmán sírjának történetét, a magyar kutatók áttörő eredményét most az egész világ megismerheti, hisz az epizód 75 országban, 22 nyelven látható. A Travel Channel magyar nézői május 22-én, 19 órakor láthatják a csatornán az „Expedíció az ismeretlenbe" sorozat ezen részét.
Vágólapra másolva!

450 éve zajlott a szigetvári csata, ekkor halt meg I. Szulejmán is. Az évfordulót megkoronázza a szultán síremlékének megtalálása, ami egy magyar kutatócsoportnak köszönhető. A hír bejárta a világsajtót, a Travel Channel azonban már előtte, tavaly év elején felfigyelt a témára. Most vasárnap a magyar nézők is végigkövethetik, hogy folytak a kutatások a türbe után.

Josh Gates, a Travel Channel műsorvezetője Forrás: Travel Channel

1566. szeptember 7-én hajnalban, 73 éves korában az ostromlott Szigetvár alatti táborban hunyt el Szulejmán szultán, az Oszmán Birodalom feje, és az iszlám kalifája. A padisah halála sohasem jöhetett volna rosszabbkor az ostromló török sereg vezérkarának.

A szultán Szigetvár alatti temetkezési helyével kapcsolatos feltáró munka régészeti világszenzáció lett - erről hosszabb cikket itt olvashat.