Meghalt Burt Kwouk színész

Pink Panther - Trail Of The film portrait HORIZONTAL
Pink Panther - Trail Of The (1982) A la recherche de la panthčre rose Pers: Burt Kwouk Dir: Blake Edwards Ref: PIN010AR Photo Credit: [ United Artists / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Vágólapra másolva!
85 éves korában meghalt Burt Kwouk színész, akit több Rózsaszín párduc- és James Bond-film mellett számos sorozatban is láthattunk.
Vágólapra másolva!

Május 24-én elhunyt Burt Kwouk, akit 1957 és 2010 között közel 150 filmes és tévés produkcióban láthatott a közönség. Nagy-Britanniában született, de kínainak vallotta magát, II. Erzsébet azonban így is kitüntette, az OBE (a Brit Birodalom Rendjének tisztje) címet adományozta neki.

Burt Kwouk az OBE érdemrenddel 2011-ben Forrás: AFP/John Stillwell

Kwouk játszotta több Rózsaszín párduc-filmben a főszereplő, Clouseau felügyelő segédjét, Catót, akinek az is a feladata volt, hogy a legváratlanabb pillanatokban a főnökére támadjon – ennek eredeti célja csupán annyi lett volna, hogy a felügyelő megőrizze éberségét, sokszor azonban a lakás berendezése bánta kettejük küzdelmét:

A színész feltűnt két James Bond-filmben, a Goldfinger-ben és a Csak kétszer élsz-ben is, emellett olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint Az Angyal, a Doctor Who vagy A néma szemtanú. Több szériában hosszabban is láthattuk, legutóbb A bor nem válik vízzé Entwistle nevű karakterét játszotta 78 epizódban.