Tizenkét napot kell túlélni a dél-afrikai vadonban

Bear Grylls: Sztártúlélő születik csapata
Vágólapra másolva!
Bear Grylls ismert embereket kalauzol a dél-afrikai vadonba, ahol a szereplőknek tizenkét napot kell túlélniük. A napok során pszichológiai és fizikai határaikat feszegetik, hogy megtudják, ki olyan hősies, hogy Bear igazi sztártúlélője lehessen. 
Vágólapra másolva!

A Bear Grylls: Sztártúlélő születik című sorozatban olyan ismert szereplők küzdenek meg a vadon viszontagságaival, mint Samantha Barks, A nyomorultak című film színésznője, Michelle Collins, a Coronation Street című brit sorozat hősnője, Jason Gardiner koreográfus, Chelsee Healey, a Casuality című sorozat színésznője, Neil Morrissey, a Grantchester című sorozatból, az angol ex-futballista és edző, Stuart Pearce, és az angol női futballválogatott és az Arsenal csapat játékosa, Alex Scott.

A Bear Grylls: Sztártúlélő születik csapata Forrás: Bear Grylls: Sztártúlélő születik

"Ez az egyik legkeményebb műsor, amit valaha csináltam,

De ez a valóság, amivel az igazi túlélők szembe néznek: áss mélyre vagy meghalsz" – mondta Bear.

A felfedező csapat még több félelmetes kihívással szembesül, mint az eddigi sorozatokban: életveszélyes helyzetek szédítő sorozatán küzdik át magukat, veszélyes állatok támadnak rájuk, miközben a hegyeken túl egészen a partokig utaznak. Mindezt folyamatosan változó időjárási körülmények között – a durva afrikai naptól kezdve a szakadó esőn át a dermesztően hideg éjszakákig, ez a küldetés a legkeményebb, amit Bear valaha is felállított híres túlélő újoncoknak.

Nem volt könnyű dolguk az újoncoknak Forrás: Bear Grylls: Sztártúlélő születik

A kezdők éhséggel és alvásmegvonással küzdenek, valamint olyan feladatokat kell megoldaniuk, melyek a vadonban való túlélési és alkalmazkodási képességeiket tesztelik. Szó szerint kiragadják őket a komfortzónájukból és túlélő üzemmódba kényszerülnek már az indulásnál is, amikor az őket szállító helikopter a különleges erők technikáját alkalmazta, és egy lelógatott kötélen kellett megközelíteniük a verseny helyszínét.

Mindegyik epizód végén Bear hazaküldi azt, aki a legkevésbé mutatta egy túlélő tulajdonságait: a pozitivitást, a találékonyságot, a bátorságot és a határozottságot. Végül az utolsó részben Bear kiválasztja a végső sztártúlélőt.

A sorozat hétfőnként, 20.00 órakor látható a Discovery Channel műsorán.