Minden, amit A Szökés folytatásáról tudni kell

A szökés, Prison Break, Wentworth Miller, Dominic Purcell
Vágólapra másolva!
Habár még elég sok idő van hátra az újraindított sorozat legújabb évadáig (addig még be is pótolhatjuk az eredeti szériát, vagy újrázhatunk belőle), máris elég sok mindent lehet tudni róla. Összeszedtük a legfontosabb információkat.
Vágólapra másolva!

Mindkét fivér visszatér

Habár a 2005 és 2009 között futott szabadulós kalandsorozat végén Michael Scofield meghalt, az alkotók a jelek szerint nem tudják az őt megformáló Wentworth Miller nélkül elképzelni a folytatást, így az egyelőre Prison Break: Sequel címre hallgató, 9 részesre tervezett miniszéria cselekménye az eredetihez hasonlóan vele és bátyjával, Lincolnnal a középpontban (Dominic Purcell alakítása) bonyolódik majd.

Forrás: Kobal / The Picture Desk

A többi szereplő

A fontosabb karakterek közül visszatér a Dr. Sara Tancredit alakító Sarah Wayne Callies is, akit azóta a The Walking Deadben láthattunk. Rajta kívül legalább egy részben viszontláthatjuk a Paul Kellermant alakító Paul Adelsteint, továbbá Robert Kneppert (T-Bag), Amaury Nolascót (Sucre) és Rockmond Dunbart (C-Note) is. Az egyik legfontosabb új arc pedig a Sara és Michael kisfiát, Mike-ot játszó Christian Michael Cooper lesz a sorozatban.

Sarah Wayne Callies Forrás: Kobal / The Picture Desk

A cselekmény

Az eredeti A szökéshez képest most pont fordított a helyzet: a két fivér közül ezúttal Michael az, aki kiszabadításra szorul, és Lincoln siet a segítségére. A helyzetet bonyolítja, hogy a férfi egy jemeni börtönben senyved (minden bizonnyal az új részek is tobzódnak majd az akcióban, hiszen Dominic Purcell megsérült a forgatáson). Aki pedig esetleg aggódna az események alakulása miatt, azt talán megnyugtatja, hogy az új szériát is az eredeti ötletgazdái és producerei, Paul T. Scheuring, Neal Moritz, Marty Adelstein és Dawn Olmstead viszik a képernyőkre.

Forrás: Collection Cinema / Photo12

A premierdátum

Sajnos még nem tudjuk elkezdeni vágni a centit, mivel pontos premierdátum egyelőre nem áll rendelkezésre. Annyi biztos, hogy a Fox tévé szezonközepi bemutatót tervez, azaz valamikor 2017 elején küldi képernyőre a folytatást.

A trailer

Ennek ellenére az új sorozat előzetese máris rendelkezésre áll. Az igen hatásos és meglepően érzelmes kétperces trailerben bemutatkozik az ifjabb Scofield, a családtagokkal együtt megtudjuk, hogy Michael életben van, és nyerünk egy kis betekintést az arab helyszínbe is. A záró képeket pedig igazán nehéz kibírni könnyek nélkül.