Lezárult a Comedy Central stand-upos tehetségkutatója, a Magyarország, szereplek!, a zsűri Zabolai Margit Esztert találta a legjobbnak, míg a közönség kedvence Szabó Balázs Máté volt.

A Magyarország, szereplek! zsűrije – Litkai Gergely, Felméri Péter, Kőhalmi Zoltán, valamint a Viacom programigazgatója, Kabai Zoltán – Zabolai Margit Esztert hirdette ki a stand-upos tehetségkutató nyertesének.

A zsűri a döntő alattForrás: Comedy Central

Felméri elárulta, hogy mindegyik zsűritagnak megvoltak a saját dobogósai, ezeket pontozták újra, majd pusztán matematikai alapon hozták meg a döntésüket.Sok női stand-upos átlagos témákkal áll színpadra, Margó viszont a nők szemszögéből dolgozta fel a nőiséget. Megvolt a produkcióban az úgynevezett >>plusz egy lépés<< is, nemcsak arról volt szó, hogy mi történt vele, és ide-oda csapongott, hanem elgondolkodott a miérteken is" – mondta a humorista.

Zabolai Margit Eszter a színpadonForrás: Comedy Central

A versenyt megnyerő Zabolai eközben így nyilatkozott: "Nem szeretnék női stand-uposként elkönyvelődni. Persze más perspektívából közelítek meg néhány szituációt, ez eltérő stílust és témákat is szülhet. A döntőben kibeszélt menstruációs téma nekem is nagyon ijesztő volt, még a felkonf alatt is azon gondolkodtam, hogy bevállaljam-e vagy sem, de ahogy kiálltam, már csak egy bulinak fogtam fel az egészet."

Zabolai Margit Eszter és Szabó Balázs MátéForrás: Comedy Central

A döntőn a közönség is szavazott, a közönségdíjat a 18 éves Szabó Balázs Máté kapta meg. Róla Kőhalmi így nyilatkozott: "Szabó Balázs Mátéban az tetszett igazán, hogy minden apró dologból humort vagy szituációt csinál, és azt el is játssza. Ráadásul ilyen fiatalon, szóval hol van még a többi dolog, amit még megél, amikből újabb műsort csinál?”