Gérard Depardieu most épp Kevin Spacey babérjaira tör

Marseille, Gerard Depardieu és Benoît Magimel
Vágólapra másolva!
Egy hónapja debütált világszerte a Netflix első francia nyelvű szériája, a Marseille, ami a House of Cards mintájára a francia kikötőváros mocskos politikai csatározásaiba enged bepillantást, olyan színészek közreműködésével, mint Gerard Depardieu és Benoît Magimel. A sorozat első évadjának nyolc epizódja május 5. óta érhető el az előfizetők számára, és már az is biztos, hogy a közeljövőben érkezik a folytatás.
Vágólapra másolva!

A Marseille napjaink Franciaországában játszódik: a híres kikötőváros helyközi választásokra készül. A húsz éve polgármesterként tevékenykedő, nem mellesleg kokainfüggő Robert Taro (Gérard Depardieu) már átadná a stafétabotot fiatal protezsáltjának, Lucas Barres-nak (Benoît Magimel), ám a férfi egy fontos döntésben váratlanul a pártfogója ellen fordul. Az árulás arra sarkalja Tarót, hogy újra versenybe szálljon a város vezetéséért, és megkezdődik a cseppet sem visszafogott küzdelem a polgármesteri székért.

A Marseille a Kevin Spacey főszereplésével készült, már a negyedik évadjánál járó Kártyavár-hoz (House of Cards) hasonlóan mutatja be a francia politikában zajló mocskos csatározásokat, azzal a jelentős különbséggel, hogy a francia széria egy szerteágazó, erotikával jócskán megfűszerezett családi drámát is belesző a történetbe, illetve komoly hangsúlyt fektet a francia társadalomra jellemző problémák és különbségek érzékletes bemutatására.

Európai kihívóra talált a House of Cards? Forrás:Netflix

A sorozat első évadjának nyolc epizódja világszerte egyszerre debütált a Netflix kínálatában (Magyarországon is), a záró epizód pedig egy jókora cliffhangerrel ért véget, így várható volt, hogy az egyre több saját sorozattal (House of Cards, Bloodline, Orange is the New Black, Dardevil, Jessica Jones stb.) jelentkező cég berendeli a második évadot.

A bejelentésre nem kellett sokat várni, hiszen alig egy hónappal a premiert követően a sorozat hivatalos Twitter-oldalán egy kép kíséretében már az olvasható, hogy „A harcnak még nincs vége. A Marseille hamarosan visszatér a második évaddal.”

A Netflix hivatalos közleményt még nem adott ki, így nem tudni, pontosan mikor várható a folytatás, továbbá, hogy ki tér vissza az első évad szereplői közül, de az szinte biztosra vehető, hogy Depardieu és Magimel nélkül nem készül második évad.

A Netflix hagyományosan minden sorozatának berendeli a folytatást, és pontos nézettségi adatokat sosem közölnek, de könnyen lehet, hogy Gérard Depardieu személyében Kevin Spacey igazi kihívóra talált, és a Marseille is olyan szép karriert fog befutni, mint az ötödik évadjára készülő House of Cards.