A Morning Show miatt fizethet a Class FM, vizsgálják Bochkorék műsorát is

Morning Show
Vágólapra másolva!
Jelenleg folyamatban van két eljárás a Music FM Önindító műsorának két adása miatt, a Class FM pedig kétmillió forintot fizethet.
Vágólapra másolva!

A Class FM-en en sugárzott Morning Show január 14-i és 19-i műsorában elhangzottak hibás korhatárbesorolása miatt adásonként 1 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Médiatanács a rádió szolgáltatóját, mert a beszélgetéseket a 12-es besorolás helyett a 16 éven aluliaknak nem ajánlottként kellett volna közzétenni - közölte az NMHH.

Morning Show Forrás: Fb / Morning Show

"A kifogásolt műsorrészletek káros mintákat közvetítve a prostitúciót társadalmilag elfogadottként mutatták be, és durva, trágár trollkommenteket humorosan népszerűsítettek, amit a védendő fiatal korosztály nem tud még a helyén kezelni, megfelelően értelmezni" - áll a szövegben.

A Class FM-mel szemben a Médiatanács idén már háromszor állapított meg korhatár-besorolási jogsértést – áprilisban és májusban –, amelyek miatt összesen 1,75 millió forint bírságot kell fizetnie a rádiónak.

Más is kapott

A Médiatanács a Sláger FM Helló, Sláger! című műsorának január 5-ei, 7-ei és 18-ai adásai miatt összesen 150 ezer forint korhatárbesorolási bírságot szabott ki hivatalból indított eljárásában a rádió szolgáltatójára. A műsorszámok előtt nem tettek közzé korhatár-minősítést, tehát ez alapján a kisgyerekek számára is megfelelő témákról kellett volna szólnia a beszélgetéseknek. "Ehelyett viszont olyan szexuális utalások hangzottak el, amelyeket csak az érettebb korosztályok tagjai tudnak megfelelően feldolgozni, ezért a műsort a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolnia a szolgáltatónak" - áll az indoklásban.

Bochkor Gábor Forrás: Music FM / Facebook

A Médiatanács a reggeli műsorok korhatárbesorolási szabályoknak való megfelelését rendszeresen ellenőrzi. Jelenleg is folyamatban van két eljárás a Music FM Önindító műsorának két adása miatt, a múlt héten bírságban részesült a Tilos Rádió 7Térítő című műsora, a Sláger FM-re az említett e heti szankciót szabták ki, a Class FM-nek pedig a mostani döntéssel együtt összesen öt adás kapcsán kell bírságot fizetnie.