Két pisztollyal és egy vadászkéssel érkezett a merénylő a koncertre

Christina Grimmie
Vágólapra másolva!
Még nem tudja az orlandói rendőrég, hogy mi volt a gyilkos motivációja, de azt igen, hogy felkészült a merényletre. Az amerikai zeneipar a The Voice énekesnőjét gyászolja.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, Christina Grimmie-t floridai koncertje után lelőtte egy férfi. Az énekesnő az amerikai The Voice hatodik szériájában tűnt fel, és péntek este lépett fel Orlandóban. A koncert után még a helyszínen maradt autogramokat osztani, majd dedikálás közben hozzálépett egy ismeretlen férfi, és lelőtte. Grimmie bátyja elkapta a merénylőt, és miközben dulakodtak, a férfi magával is végzett.

A lapok szerint egy őrült rajongó volt a tettes, de John Mina, az orlandói rendőrség vezetője szerint ez pusztán spekuláció – bár belátja, hogy a gyilkosság tényleg egy őrült elme tettének tűnik. Június 11-én estig a gyilkos nevét nem adta ki a hatóság, de annyit tudni, hogy az elkövető, egy 21 éves fehér férfi egy másik floridai településről utazott a városba, és minden bizonnyal gonosz tervekkel, mert két kézifegyverrel és egy vadászkéssel érkezett a koncertre.

Christina Grimmie Forrás: AFP/2016 Getty Images/Angela Weiss

Mina szerint hamarosan kiadják a merénylő nevét, addig azonban nyomoznak, főleg a férfinél talált telefon és a hatósági adatbázisok alapján. Szóba hozta, hogy az énekesnő testvére, Marcus hősiesen viselkedett, amikor leteperte a gyilkost, ezzel ugyanis további életeket mentett.

„Még nem találtuk annak jelét, hogy a merénylő ismerte volna Christina Grimmie-t, a gyilkosság motivációját keressük" – jelezte a rendőrség vezetője. Hozzátette, hogy a koncerten nem volt szolgálatban lévő rendőr, sem szolgálaton kívüli, civilben lévő hatósági ember, csak fegyvertelen biztonsági őrök.