Nem azt a nőt választotta Krisztián, akit a nézők befutónak gondoltak, és mégis együtt maradtak, jóllehet, a pornós múlt sötét árnyékot vetett a kapcsolatra.

Lezárult az Ádám keresi Évát a Viasat3-on, amely legalább két héttel az optimális időzítés után került képernyőre, nyilván technikai okok miatt (későn született pénzügyi döntés, későn kezdődött a forgatás). Az utolsó adás pont telibe találta az olasz–belga Eb-meccs második félidejét, ezzel pedig nyilvánvalóvá lett, hogy nézettségi rekordot nem dönt. A reality utolsó adása tisztes számokat hozott teljes lakosságban (127 ezer néző), de a 18–49-ben elért 2,5 százalékos közönségarány annak fényében halovány, hogy járt már ez a pucér párkereső 6 százalék fölött is.

Petu és Krisztián maradtak a végéreForrás: Viasat / Szoke Richard

Az utolsó adásra eldőlt, hogy Krisztián két nő közül választhat, riválisai addigra kiestek, vagy odébb eveztek egy kicsit, a Szerelem szigetének hívott partszakaszra. A tévés szerkesztés miatt a néző mindvégig azt hihette, hogy az Éden Hotelben már látott fiú a visszafogottabb Lúciát választja majd, nem a sokat féltékenykedő és jeleneteket rendező Petrát, ám végül mégis utóbbi lett a befutó.

Az adás elején még négy nő volt a szigetenForrás: Viasat / Szoke Richard

A csavar után jött még egy fordulat: a göndör hajú szőke bevallotta a férfinak, hogy az elmúlt egy évben pornózással foglalkozott, Krisztián meg úgy tett, mint aki ezen meghökken és kiakad – de csoda lett volna, ha erről a nem elhanyagolható tényről nem értesül korábban, az együtt töltött napok alatt. Jelezte, hogy ezt nem tudja elfogadni, így a néző arra számított, hogy külön csónakba szállnak, de mégis egymás felé indultak, és tüzes csókban forrtak össze a meleg trópusi nap alatt. De szép is a szerelem!

Lúcia a választás előttForrás: Viasat / Szoke Richard
MenetelésForrás: Viasat / Szoke Richard
VárakozásForrás: Viasat / Szoke Richard
IncselkedésForrás: Viasat / Szoke Richard
HepiendForrás: Viasat / Szoke Richard

A végjáték három főszereplőjéről további erotikus képek készültek, ezeket itt leli. A műsort szexológus is elemezte, a lényeg itt.