A Petőfi rádió szerint csak egy szűk üzleti kör dühöng a változások miatt

Vágólapra másolva!
Több tucat zenész, együttes, koncertszervező protestált egy nyílt levélben a Petőfinél tapasztalható változások miatt - a rádió közleményben válaszolt.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, rengeteg zenekar, fesztivál- és koncertszervező, előadó szólista írt alá egy nyílt levelet, amelyben aggódásuknak adnak hangot. Úgy látják, a populáris, kommerszebb zenével új hallgatókat nyerhet a rádió, de sok régit ugyanakkor elveszít. Erről hosszabban itt olvashat.

A rádió vezetése nem hagyta annyiban, közleményben válaszolt, Ebben leszögezte, hogy továbbra is a magyar könnyűzene és a magyar előadók érdekeit tartja szem előtt. "Kivétel nélkül, mindenkiét. Országos rádióként az a feladatunk, hogy a legismertebb előadók legnépszerűbb dalai mellett bemutatkozási lehetőséget adjunk feltörekvő és pályájuk elején álló, esetleg évek óta a pályán lévő, bár kevésbé ismert zenekaroknak is" - áll a szövegben. Úgy látják, hogy a nyílt levelet aláíró együttesek-énekesek dalai rendszeresen megszólalnak a rádióban.

"Ahhoz azonban, hogy a Petőfi rádió továbbra is a leginnovatívabb adó maradjon a hazai rádiós piacon, arra is szükség van, hogy a legfrissebb slágereket, a világban történő zeneipari változásokat, trendeket is bemutassuk" - magyarázza a váltást a Petőfi vezetése.

Egyesek lemorzsolódnak

"Úgy tűnik azonban, hogy létezik az a szűk, üzleti kör, akik eddig haszonélvezői voltak a Petőfinek, nehezen fogadják el a változásokat. A nyílt levél ezeknek a közreműködőknek a sugallatára született és egyáltalán nem fedi le a magyar könnyűzenei élet egészét. Persze minden átalakításban benne van, hogy egyesek lemorzsolódnak, mások pedig csatlakoznak egy adott médiumhoz. Egyelőre azok vannak többen, akik a felfrissített Petőfihez pártoltak" - áll a szövegben. Utóbbi állítást egyelőre nem tudjuk igazolni, mert a legutóbbi mérésen nem szerepelt a Petőfi (korábban viszont igen), így nincsenek róla hallgatottsági adataink.

"Az, hogy a Petőfi kitárta a kapukat és

mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az átalakulás óta megsokszorozódtak a dalpremierek, 30%-kal több a magyar zene, mint egy évvel korábban és létrejött egy olyan egyedülálló 5 órás műsor – a Dalra Magyar - amire nem volt példa a hazai rádiózás történetében" - áll a rádió közleményében.