A HIV-pozitív Charlie Sheennel reklámoznak óvszert

Rocker Slash mit Hollywood-Stern geehrt .Personen .Medien .Kultur .Auszeichnungen .--- schauspieler Kopfbedeckung HUT Sonnenbrille awards_and_prizes award HAT BONNET CAP headwear hats_and_headgear culture Arts_Culture_and_Entertainment
Kultur	ACE MEDIA P
US actor Charlie Sheen speaks during Slash's star ceremony on the Hollywood Walk of Fame in Hollywood, California, USA 10 July 2012. US musician Slash was awarded the 2,473rd star on the Hollywood Walk of Fame in the recording category. Photo: Hubert Boesl
Vágólapra másolva!
Charlie Sheen tavaly vállalta fel nagy nyilvánosság előtt, hogy HIV-fertőzést diagnosztizáltak nála, ma pedig már egy óvszergyártó cég arcaként igyekszik a felelősebb nemi életre ösztönözni az embereket.
Vágólapra másolva!

A Két pasi – meg egy kicsi sztárja hétfőn tette tiszteletét egy manhattani rendezvényen, ahol a luxus szexjátékszereiről híres svéd LELO mutatta be legújabb fejlesztését, a HEX-et, a cég által nemes egyszerűséggel csak forradalminak nevezett óvszert. A kondom különlegessége a méhsejtszerű kialakítás, ami elméletileg nagyobb strapabírást eredményez, ráadásul a nemkívánatos lecsúszások esélyét is csökkenti.

Charlie Sheen viszont nemcsak a cég New York-ban tartott rendezvényén tűnt fel, hogy felszólaljon a biztonságos szex fontossága mellett, de szerepel a HEX-et népszerűsítő reklámkampányban is, melynek része az a minimalista videó, amiben a színész őszintén vall betegségéről, és arról elmélkedik, egyesek miért ódzkodnak az óvszer használatától.

A kissé komor zenével aláfestett, egy raktárszerű épületben rögzített felvételen Sheen először keresi a szavakat, majd jól elhelyezett szünetekkel megszakítva arról beszél, hogy az óvszer sokszor olyan téma, amiről „az emberek nem akarnak beszélni", és sokan abba a hibába esnek, hogy elhitetek magukkal, hogy nincs rá szükségük, hiszen az a bizonyos dolog velük úgysem történhet meg.

„Ez olyasmi, amiről tudnék mesélni." – mondja a színész, utalva a tavaly bejelentett betegségére,

ami egyértelműen a visszafogottnak semmiképp nem nevezhető életvitelének eredménye.

A színész, aki tavalyi bejelentése óta egyre aktívabb résztvevője az HIV/AIDS-szel kapcsolatos kampányoknak, nemcsak a videó elkészítésében vállalt szerepet, de a LELO arcaként világszerte több nagyvárosba is ellátogat, hogy reklámozza a cég új termékét és hangsúlyozza a biztonságos szex fontosságát.