Duchovny tudja, mi kell az X-akták rajongóinak

X-Akták, 10. évad
Vágólapra másolva!
Az X-akták rajongói számára a 2016-os év biztos emlékezetes marad, hiszen közel másfél évtizednyi szünet után a közkedvelt széria visszatért a képernyőkre, méghozzá az eredeti főszereplőkkel. Mulder és Scully újabb kalandja azonban sokaknak csalódást okozott, ráadásul nem csak az új évad végét lezáró jókora cliffhanger miatt. David Duchovny azonban tudja, miképp lehetne kiköszörülni a sorozat renoméján esett csorbát.
Vágólapra másolva!

Az eredeti tervek szerint az X-akták tizedik évadja egyszeri visszatérés lett volna, azonban a mindössze hatrészes minisorozat olyan remek nézettségi adatokat produkált (az első epizódot 13 milliónál is többen nézték), hogy a szériát sugárzó Fox nyilvánvalóan nyitott lenne a folytatásra.

Scully és Mulder visszatérése igazi sikersztori lett az X-aktákat sugárzó Fox számára Forrás: Fox

A TV Insidernek interjút adó David Duchovnynak pedig arra vonatkozóan is van ötlete, miképp lehetne úgy formálni a sorozat jövőjét, hogy a rajongók ne keserű szájízzel álljanak fel a tévé mellől.

Egy 12-13 részes folytatás tényleg jó ötlet, mindez azonban még csak ötletelés, hiszen egyelőre semmilyen hivatalos döntés nem született az ügyben, hogy készül-e egyáltalán tizenegyedik évad az X-akták-ból. Ha a Fox meg is tud egyezni Gillian Andersonnal, David Duchovnyval és a széria atyjával, Chris Carterrel, az szinte biztos, hogy nem lesz könnyű újra összeterelni az eredeti csapatot.

Gillian Anderson nem biztos, hogy szívesen ingázna egy újabb évad kedvéért Forrás: AFP/2016 Getty Images/Angela Weiss

A Scullyt alakító Anderson ráadásul egy korábbi nyilatkozatában kissé vonakodott attól, hogy visszatérjen egy újabb évadra, hiszen családjával együtt jelenleg Londonban él, amit nem könnyű összeegyeztetni a hagyományosan Kanadában zajló forgatásokkal.

Ami biztos, hogy Mulder és Scully párosa nélkül az X-akták nem sokat ér (erre a 8. és 9. évad a bizonyíték), így csak reménykedhetünk, hogy nem kell újabb 14 évet várnunk, hogy a legendás nyomozópáros visszatérjen a képernyőkre, méghozzá Duchovny ötlete alapján egy, a tizediknél jóval hosszabb évadra.