Kiosztották az 56. Monte-carlói Televíziós Fesztivál Arany Nimfa-díjait, amivel a legjobb tévés teljesítményeket ismerik el számos kategóriában.

Június 16-án kiosztották az 56. Monte-carlói Televíziós Fesztivál díjat, a fikciós műsorokról döntő zsűri elnöke Jason Priestley volt, a hírműsorokat díjazó bizottságé pedig Danny Glover.

A legjobb fikciós program a német Tannbach – Schicksal Eines Dorfes lett, amely a második világháború utolsó napjait mutatja be a címbeli kisvárosban, Tannbachban. A legjobb színésznek a Wolf Hall-ban Thomas Cromwellt játszó Mark Rylance bizonyult, párjának, vagyis a legjobb színésznőnek a francia L'Emprise-ben szereplő Odile Vuillemint választotta a zsűri.

A legjobb drámai sorozat a brit River lett, a színészek közül Jonas Nayt (Volt egyszer két Németország) és Marcia Gay Hardent (Code Black) díjazták. A vígjátéksorozatok közül a Better Call Saul került ki győztesen, a főszereplő, Bob Odenkirk is megkapta az elismerést – a legjobb komikus színésznő a brit Sharon Horgan (Catastrophe) lett.

A nemzetközi közönségdíjakat a Helyszínelők, az Agymenők és a Gazdagok és szépek kapta, utóbbi már tavaly is elvitte a díjat a szappanoperák közül. A jelöltek és nyertesek teljes listáját itt találja.