Péniszével viccelődött egy díjátadón a színésznő

Women In Film 2016 Crystal + Lucy Awards, Taraji P. Henson
Vágólapra másolva!
Taraji P. Henson, az Empire című sorozat sztárja a Women in Film’s Crystal + Lucy Awardson azért emelt szót, hogy a nőknek is ugyanannyi fizetés járjon, mint a férfiaknak.
Vágólapra másolva!

„Ha ugyanolyan jó munkát végzek, mint egy férfi, miért nem kaphatom ugyanazt a pénzt?

Talán mert nekem nincs péniszem?

A mai időkben már igazán nem gond felcsatolni egyet. Többféle színben is vannak otthon falloszaim” – mondta a gálán a The Lucy Award for Excellence in Television nevű díjjal kitüntetett Henson, a közönség egyetértő morajlása közepette.

Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

A díjátadón mások is hangot adtak hasonló véleményüknek. „A nemek esélyegyenlősége azért olyan fontos Hollywoodban, mert az, amit a képernyőkön látunk, nagyban meghatározza a döntéseinket. Mi vagyunk a történetmesélés letéteményesei, és ha ebből kihagyjuk a nőket, nem járunk el megfelelően” – jelentette ki Cathy Schulman, az Ütközések Oscar-díjas producere, a Women in Film elnöke.

A jelenlévők ugyanakkor mindenkit biztosítottak róla, hogy nem akarnak ellentétet szítani férfiak és nők között.

„Ez nem arról szól, hogy az egyik nem megy elöl, a másik meg a nyomában kullog. Pont az a lényeg, hogy mindkét nem, férfiak és nők egymás mellett sétáljanak ezen az úton” – mondta Hylda Queally tehetségkutató ügynök, akit szintén díjaztak a szerdai gálán.

– tette hozzá egy másik díjazott, Lesli Linka Glatter tévés rendező (Mad Men – Reklámőrültek, Homeland). Lauren Shuler Donner és Jane Rosenthal producerek pedig arra buzdítottak, hogy „a nők a hősei, ne pedig az áldozatai legyenek a történeteiknek”, illetve hogy „tegyünk egy nőt a Fehér Házba, tiltsuk be a fegyverviselést, és hallassuk azzal a hangunkat, hogy elmeséljük a történeteinket”.

A Women in Film's Crystal + Lucy Awards díjazottjainak teljes listáját (a gálán elismerték például a Trónok harca sztárját, Natalie Dormert is) itt találjuk.

Natalie Dormer, az egyik büszke díjazott Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images North America / AFP