Sztárparádé, szex és erőszak az HBO új sorozatában

HBO, Westworld, Evan Rachel Wood
Vágólapra másolva!
Michael Crichton sci-fije alapján Christopher Nolan öccse, Jonathan Nolan írt izgalmas, tízrészes sorozatot. Az Anthony Hopkins, Ed Harris, James Marsden, Thandie Newton és Evan Rachel Wood főszereplésével készült széria a magyar HBO-n is látható lesz. Nézze meg az előzetest!
Vágólapra másolva!

Nem sokan tudják, de már húsz évvel az 1993-as Jurassic Park előtt bemutattak egy olyan filmet, amely Michael Crichton bestsellerszerző írásán alapult, és egy olyan kalandparkról szólt, ahol tragikus módon félresiklanak a dolgok. Ez volt az 1973-as Westworld, amit Magyarországon Feltámad a vadnyugat címmel mutattak be, és egyébként a 2008-ban elhunyt Crichton maga rendezte.

Ez a film inspirálta az HBO új sorozatát, melynek ötletgazdája és két fő forgatókönyvírója Jonathan Nolan és felesége, Lisa Joy, az executive producerek között pedig J.J. Abrams és Jerry Weintraub nevét is ott találjuk. A fent már említett sztárokon kívül a Westworldben benne lesz a Narnia krónikái-filmekből ismert Ben Barnes, a The Duke of Burgundyban látott Sidse Babett Knudsen, Rodrigo Santoro (300, Focus) és Jeffrey Wright (Casino Royale, Az éhezők viadala-filmek) is.

A sorozat a sajtóközlemény szerint „egy sötét odüsszeia, amely a mesterséges intelligencia öntudatra ébredésének kezdetét és a bűn evolúcióját tárja fel. A közeli jövő és az újraálmodott múlt metszéspontjában játszódó széria

egy olyan világot mutat be, amely bármilyen emberi vágyat kielégít, legyen az nemes vagy alantas".

A sci-fi és a western közegét vegyítő Westworld egy olyan kalandparkban játszódik, ahol az emberekre tökéletesen hasonlító androidok szolgálják ki az odaérkezők igényeit.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint pedig az ennek során meggyilkolt robotok később új személyiséggel térnek vissza, ami az őket megformáló színészeknek lehetőséget ad arra, hogy több karaktert is eljátsszanak. Az HBO állítólag több évre szóló szerződést írt alá a sztárokkal, így a későbbi évadokban is visszatérhetnek. Az 1973-as film trailere pedig arra nézvést is eligazít, vajon mi történhet a sorozat további szezonjaiban, hiszen a középpontban álló kalandparkban a Vadnyugatot imitáló szekció mellett van az ókori Római Birodalomba és a lovagkorba kalauzoló részleg is.

Az HBO programigazgatójának, Michael Lombardónak a tájékoztatása szerint azonban sorozatuk azért nagyban eltér majd a nagyjátékfilmtől, hiszen míg ott a parkba látogató emberek egy csoportjának egyre veszélyesebbé váló kalandjai domináltak, addig itt az ember külsejű robotok nézőpontja lesz a fő. A fenti előzetesben például mindössze egyetlen olyan figurát látunk, aki nem android, hanem a park látogatója. A Westworldöt a magyar HBO is Westworld címmel mutatja be, az amerikai premierrel egy időben, idén októberben.