A legdögösebb sportriporter csajok

2016.06.26. 00:16

Itt az Eb, most az is focit néz, aki eddig egy nevet sem tudott volna mondani a magyar válogatottból. A meccseket jobbára férfiak közvetítik, a világ tévécsatornáin azonban lehet találkozni számos szép, csinos riporternővel is, aki rendre különféle sporteseményekről közvetít. Összeszedtünk tíz szemrevaló képernyőst itthonról és külföldről, a végén szavazzon a kedvencére!

Lipcsei Betta

Modell, a 2011-es Miss Universe Hungary. 18 évesen a Fej vagy írás című filmben láthattuk, a sportműsorok közelébe 2010-ben került, akkor mutatkozott be a Sport TV-n a Harmadik félidő-ben. Feltűnt a TV Paprikán, az egykori Dekón és a TV2-n is, hosszabb interjúnkat itt olvashatja vele – abból kiderül többek között, hogy első sportélménye egy Szarvas–Gyoma focimeccs volt, és hogy kislányként Paolo Maldiniért rajongott.

Lipcsei BettaFotó: Mudra László - Origo

Ayree Claudia Dedei (Tücsi)

Szintén szépségkirálynő, 2009-ben A Királynő különdíjasaként megkapta a Miss Afro Hungary címet. 17 éves koráig atletizált, az egyetem elvégzése után az RTL Klubhoz, azon belül a Fókusz-hoz került szerkesztő-riporterként, majd a SportKlub híradójában kapott munkát. Az egzotikus szépség Ghánából származik, saját bevallása szerint ötnapos kora óta mindenki Tücsinek szólítja.

Forrás: Redlemon
Forrás: RedLemon
Forrás: Tücsi

Csisztu Zsuzsa

A DigiSport napi hírműsorának, a Sport 24-nek az egyik műsorvezetője, de az akkori MTV-nek és a TV2-nek is hosszabban dolgozott. Az 1988-as nyári olimpián még tornászként vett részt, a következő négynél már a helyszínről kommentált, közvetített, 1992-ben Vitray Tamás kérte fel a feladatra. Rádiózott, az RTL Klubon is megfordult, több könyvet írt, több díjat kapott, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja lett.

Forrás: Facebook/Csisztu Zsuzsa
Forrás: Facebook/Csisztu Zsuzsa
Forrás: Facebook/Csisztu Zsuzsa

Kalmár Ágnes

Szintén a Sport 24-ben látható Csisztu mellett. 2009-ben került a DIGI Sporthoz, ahol műsorvezető és szerkesztő-riporter lett. Melczer Zsolttal együtt megkapta az Időt kérünk! című magazinműsort, hétről hétre neves sportolókat, edzőket, szakembereket hívtak meg. „Mindegy, mi a téma, csak nyerek és tanulok belőle” – vallotta a DIGI Sportnak bemutatkozó anyagában.

Forrás: DIGI Sport
Forrás: DIGI Sport
Forrás: Facebook/Kalmár Ágnes

Erin Andrews

Az Egyesült Államokban rendre szerepel hasonló listákon, a Playboy 2008-ban és 2009-ben is Amerika legszexisebb sportriporterének választotta. Az ESPN-nek és a Fox Sportsnak is dolgozott már, miközben ő a helyi Szombat esti láz, vagyis a Dancing With the Stars egyik műsorvezetője. A magyarok is hallhattak már róla, a világsajtót megjárt bírósági ügy lett belőle, hogy egy kukkoló lefilmezte őt egy szállodai szobában.

Lisa Dergan Podsednik

1998-ban megjelent róla pár fotó a Playboyban, 2001-ben a Los Angeles-i KCBS-nél dolgozott, egy évvel később pedig már a Fox Sports kötelékében szolgált, Super Bowlról, golfmeccsekről tudósított. Olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint A dumagép, a Drága testek vagy a Pensacola – A név kötelez, a Nősténygladiátor című filmben pedig egy másik playmate-tel, Karen McDougallal szerepelt.

Forrás: Getty Images/AFP/2006 Getty Images/Michael Buckner
Forrás: Playboy
Forrás: Twitter/Lisa Dergan

Carrie Milbank

A sporttal pomponlányként került közelebbi kapcsolatba, a Houston Texans nevű amerikaifoci-csapat szurkolócsapatát vezette – itt figyelt fel rá a liga tévécsatornája, az NFL Network. 2004-ben kezdte el komolyan venni, hogy tévés karriert csinálhat, azóta több Super Bowlról és rengeteg hokimeccsről bejelentkezett, de nemcsak sporttal kapcsolatos feladatokat bíznak rá, életmódműsort vitt, számos filmpremierről is tudósított már.

Forrás: Facebook/Carrie Milbank
Forrás: Facebook/Carrie Milbank
Forrás: Facebook/Carrie Milbank

Molly Qerim

Albán, közel-keleti és mediterrán gyökerei vannak, de az Egyesült Államokban dolgozik, több amerikai sportcsatornán megfordult már. Jelenleg az ESPN foglalkoztatja, korábban az NFL Networkön láthatták az amerikai nézők, a pályáját pedig a CBS Sportsnál kezdte főiskolai amerikaifoci-meccsek közvetítésével – azóta már a nemzeti liga döntőjére, vagyis a Super Bowlra is többször eljutott riporterként.

Adriana Monsalve

Venezuelában született, ott több lánybandában is kipróbálta magát énekesnőként, majd reggeli műsort is vezetett a helyi tévében. 2002-ben költözött át az Egyesült Államokba, ahol először reklámokban és színdarabokban szerepelt, sportműsorokkal kapcsolatos lehetőséget az ESPN mellett a Telemundótól és az Univisiontől kapott – ma spanyol nyelvterületen ő az egyik legismertebb női sportriporter.

Ilaria D’Amico

A neves olasz kapus, Gianluigi Buffon párja, idén januárban közös gyerekük is született. A hölgy 1997 óta látható az olasz televízióban, kezdettől fogva többféle sporttal foglalkozott, de mindig a foci maradt számára az igazi nagy szerelem. Hogy mennyire a listán van a helye, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy 2008-ban Victoria Beckham állítólag megtiltotta a férjének, hogy interjút adjon neki.

Forrás: NurPhoto/Silvia Lore/NurPhoto/Silvia Lore
Forrás: Sky Sports

Cikkünknek készül a folytatása is, az Eb ideje alatt bemutatunk még tíz női sportriportert, köztük négy magyart – addig is szavazzon a kedvencére a mostani mezőnyből!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK