Aigner Szilárd családja kegyeletsértés miatt perel

Aigner Szilárd SZEMÉLY Közéleti személyiség foglalkozása FOTÓ KÉPKIVÁGÁS arckép, portré
Budapest, 2010. május 12. Aigner Szilárd, a celebkemping sztárja részt vesz az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) sajtótájékoztatóján. A kulturális és könnyűzenei fesztiválra érkező hírességek közösen állítanak majd sátrat, és együtt buliznak a fiatalokkal. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Életének hetvenegyedik évében, váratlanul halt meg Aigner Szilárd. Halála után több újság is arról írt, hogy a meteorológus mellőzve érezte magát, és depresszióval küzdött. A család megelégelte a szerintük lejárató és kegyeletsértő cikkeket, ezért jogi lépéseket tesznek.
Vágólapra másolva!

Személyiségi jogi pert indítanak az újságírók ellen, és fontolgatják azt is, hogy kegyeletsértés miatt tesznek feljelentést. Gerencsér András, a család jogi képviselője a Mokkában mesélt arról, hogy

a cikkek azt sugallták, hogy Aigner Szilárd depresszióval küzdött, ennek pedig köze lehet halálához.

„Önmagában egy butaság, hogy mellőzött volt, mert bár a képernyőn nem szerepelt, de elindított egy új weboldalt, aminek a kezdetek kezdetén is nagy volt a népszerűsége. Azzal, hogy valaki depressziós, majd ezt követően ismeretlen körülmények között elhuny, olyan üzenete van, mintha akár öngyilkos is lehetett volna.”

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Nem lehet valakit olyan színben feltüntetni, mintha egyébként a szerető családja nem lenne elég, hanem neki az lenne az élete, hogy mellőzték a médiában, ami nem is igaz. Egy nagy sötét háttérrel megjelent cikk volt az utolsó csepp a pohárban, amiben nagy fehér betűkkel volt írva, hogy depressziós volt, amivel vagy halálba hajszolta magát, vagy öngyilkos lett”- részletezte. Mint elhangzott, a meteorológusnak nem volt agyműtétje, sem szívműtétje, és váratlanul halt meg.

Felesége és lánya is próbálta a körülményeket tisztázni, de ahogy Gerencsér mondja, „elszabadult a pokol”. Egyes lapok azt állították, hogy ismerik a boncolási jegyzőkönyv tartalmát, de hivatalosan még a családdal sem ismertették a vizsgálat eredményét.

„A családot megviseli, ami történik, borzalmasan rosszul vannak. A gyerekei nehezen viselik, amit a média az apjukkal művel” - mondta az ügyvéd, majd hozzátette, hogy biztosan perelnek.