Pazar látvány: ilyet nem sűrűn lát a tévében

Trónok harca, Kit Harington (Havas Jon), Battle of the Bastards
Vágólapra másolva!
Hétfő hajnalban került adásba a Trónok harca hatodik évadjának 9. epizódja, és az HBO külön werkfilmet is forgatott a Battle of the Bastards-nak. Az alkotók persze nem véletlenül büszkék a munkájukra, hiszen nemcsak a korábbi évadokban, de úgy általában a tévésorozatokban sem találkozhattunk még olyan látvánnyal, mint amit Havas Jon és Ramsay Bolton csatája köré kerekítettek. Figyelem, a lenti videót csak azoknak ajánljuk, akik már látták a fantasysorozat legutóbbi részét!
Vágólapra másolva!

Az már szinte hagyomány a Trónok harcá-nál, hogy minden évadban a kilencedik epizód tartogatja a legnagyobb izgalmakat, de a Battle of the Bastards túltett minden korábbi részen, és nem csak azért, mert végre tanúi lehettünk Ramsay és Jon régóta várt küzdelmének.

Ramsay Bolton végre szembenézett Havas Jonnal Forrás: HBO

A sorozat történetében először láthattunk, ahogy két sereg ténylegesen egymásnak feszül a nyílt terepen, és az alkotók ígéretéhez híven a végeredmény lélegzetelállító lett. A stáb munkáját akár még a legnagyobb hollywoodi produkciók is megirigyelhetnék, és nemcsak a végeredményt, de a befektetett energiát illetően is, hiszen 500-nál is több ember 25 napi munkája kellett ahhoz, hogy a hihetetlenül látványos csatajelenet megvalósulhasson.

Ilyen csatajelenetet nem mindennap láthat tévésorozatban Forrás: HBO

Az HBO tíz percnél is hosszabb, Anatomy of a Scene című videójában a producerek, a rendező, a szereplők és a stábtagok rántják le a leplet a Trónok harca eddigi legnagyobb szabású epizódjáról, kitérve a legapróbb és legérdekesebb részletekre. A werkfilm nemcsak a legnagyobb rajongóknak, de bárkinek érdekes lehet, aki csak egy kicsit is kíváncsi a sorozatkészítés kulisszatitkaira – persze szigorúan csak a Battle of the Bastards megtekintése után!

15 égető kérdést persze hagyott a legutóbbi epizód, erről itt olvashat.