Mennyit keresnek a Trónok harca sztárjai?

2016.06.22. 10:04

A jelentősebb színészek félmillió dollárra számíthatnak epizódonként.

A Deadline szerint Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) és Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) 500 ezer dollárt kap részenként a folytatásban, ez nagyjából 135 millió forint fejenként, epizódonként. Az HBO nem kommentálta az értesülést.

Sophie Turnert (Sansa) nem említikForrás: HBO

2014-ben tárgyalták újra a szerződéseket, a lap szerint akkor a vezető színészek elérték, hogy 300-300 ezer dollárt kapjanak részenként. A cikk nem említi a Sansát és Aryát játszó fiatal színésznőket, pedig nekik is sok szerepük van a történetben, nem keveset forgattak.

A Trónok harca vezető arcai azonban nem ugyanakkor summát kapnak a végén, hiszen lesznek epizódok, amelyben egyik-másik karakter nem bukkan fel, és senki sem garantálja, hogy mindegyik túléli a hetedik évadot.

Lena Headey itt szigorú, de ha meglátja a bankszámláját, biztos vigyorog majdForrás: HBO

A mostani állás szerint a hetedik szezonban csak hét rész készül, a nyolcadikban pedig mindössze hat, ami nyilván elszomorítja a híveket, de gazfasági megfontolásai vannak. A sorozat (a fizetések miatt is) egyre drágább, egy évad 100 millió dollár körül is lehet - és lesz egy pont, ahol már nem éri meg az HBO-nak, amelynek nem érdeke, hogy megvárja, hogy lejtmenetbe kapcsoljon a fantasy. A csúcson kell abbahagyni, de persze így is vannak sokan, akik szerint már most kiszámítható vagy unalmas.

Nem így voltak azok az ezrek, akik őrületes módon felpontozták a két csatajelenetet is mutató legutóbbi részt. A látvány nekünk is tetszett, de azért 15 égető kérdés maradt bennünk.