Sejtjük, ki halt meg a Walking Dead fináléjában

Norman Reedus (Daryl Dixon), The Walking Dead
Vágólapra másolva!
Már több mint két hónapja, hogy véget ért a The Walking Dead hatodik évadja, és még mindig nem tértünk napirendre a finálé felett. Negan véget vetett az egyik fontosabb szereplő életének, de a nézők számára rejtély maradt, hogy végül ki harapott fűbe. Cikkünkben a képregény és a sorozat szempontjából is spoileres találgatásokba bocsátkozunk, így ha valaki nem naprakész a témában, az csak a saját felelősségére olvasson tovább!
Vágólapra másolva!

A TWD legutóbbi évadjának utolsó részében feltűnő Negan (Jeffrey Dean Morgan) összesen 11 szereplőt sorakoztatott fel maga előtt, és a finálé utolsó másodperceiben az ismeretlen áldozat szemszögéből láthattuk, ahogy a férfi lecsap a szögesdrótba csavart baseball-ütőjével.

Csak tippelni tudunk, hogy kire csaphatott le Negan Forrás: AMC

Hogy a halott karakter személye még a stáb előtt is titok legyen, mind a 11 színésszel leforgatták az említett jelenetet, és a finálé óta eltelt hetekben még senkinek nem sikerült elspoilereznie, hogy ki húzta a rövidebbet. A sorozat alkotói semmit nem árulnak el a kivégzett szereplőről, de a képregény és a sorozat írója, Robert Kirkman szerint egy „mindenki által szeretett" karaktert ért utol a végzete.

Az alábbiakban összeszedtük mind a 11 jelöltet, és az alapján tettük sorrendbe őket, hogy mennyire tartjuk elképzelhetőnek, hogy az adott karaktertől kell majd elbúcsúznunk a TWD idén októberben érkező hetedik évadjának első részében. A 11-es a legvalószínűtlenebb, míg az 1-es az a szereplő, akire a pénzünket tennék, ha fogadnunk kellene – azt is elmondjuk, hogy miért!

11. RICK

Az egykori seriff, Rick Grimes lényegében a The Walking Dead főszereplője, olyan karakter, akiről egyelőre elképzelhetetlen, hogy az alkotók kiírnák a sorozatból. Rick figurája még a 155. résznél tartó képregényben is életben van, ráadásul az iMDB filmes adatbázis szerint az Andrew Lincoln által alakított figura szerepelni fog a hetedik évad mind a 16 epizódjában, így nagyjából nulla az esélye, hogy a csapat vezérétől kellene búcsút vennünk.

Rick halálára nagyjából 0% esély van Forrás: AMC

10. DARYL

Daryl Dixon a The Walking Dead-sorozat egyik olyan szereplője, aki teljes egészében az első évad alkotóinak (Frank Darabont, Charles H. Eglee és Jack LoGiudice) fejéből pattant ki, és sosem szerepelt a Robert Kirkman által írt képregényekben. Norman Reedus karaktere a széria egyik legnagyobb közönségkedvence, nézők milliói rajonganak érte, de hiába illik rá a Kirkman által említett „mindenki által szeretett" leírás, szinte biztosak vagyunk benne, hogy nincs annyi vér a producerek pucájában, hogy pont ő legyen Negan ikonikus áldozata.

Norman Reedus (Daryl Dixon), The Walking Dead Forrás: Gene Page/AMC

9. CARL

Carl legalább olyan szívós karakter, mint az apja, hiszen még a képregényben is életben van, és eddig a sorozatban is túlélte a tragédiákat, igaz, a hatodik évad közepén (igazodva a rajzolt változatban történtekhez) elveszítette a jobb szemét. A Chandler Riggs alakította szereplő ugyan már koránt sem olyan idegesítő, mint a korai évadokban, de attól még igen messze van, hogy „mindenki által szeretettnek" lehessen nevezni, így igen kicsi az esélye, hogy Negan az ő fejét csapta volna szét a hatodik évad végén.

Itt még megvan Carl mindkét szeme, valószínűleg az élete is megmarad Forrás: Gene Page/AMC

8. AARON

Aaron a TWD ötödik évadjának tizedik részében tűnt fel először, mint Alexandria egyik toborzója, aki megmutatta Rick csapatának, hogy merre is található a masszív falakkal körbevett városka. Ross Marquand karaktere azóta összesen 22 epizódban tűnt fel, és hiába az egyik legszimpatikusabb tagja Alexandria lakóinak, közönségkedvencnek azért túlzás lenne nevezni, és a halála sem okozna akkora drámát, hogy érdemes lenne egy egész évadzárót alapozni rá. Éppen ezért nem valószínű, hogy Negan pont őt választotta volna a 11 fogvatartott közül.

Aaron szimpatikus figura, de a halála nem sok vizet zavarna Forrás: AMC

7. EUGENE

A magát tudósnak beállító, és másokat ügyesen megvezető Eugene (Josh McDermitt) a negyedik évad tizedik részében bukkant fel először Abraham és Rosita oldalán. A kissé ügyefogyott, a túlélésben nem túl jártas fickó ugyan egy darabban hagyta el Terminust és Alexandriában is megoldotta, hogy ne legyen a zombik martaléka, de semmiképp nem olyan szereplő, aki igazán belopta volna magát a nézők szívébe, így nem tartunk attól, hogy nélküle folytatódna a hetedik évad.

Eugene még nagyon messze van attól, hogy közönségkedvencnek lehessen nevezni Forrás: AMC

6. ROSITA

Rosita Espinosa szintén a negyedik évad óta tagja a túlélőcsapatnak, de a Christian Serratos által megformált karakter mindenképpen háttérbe szorul az olyan női szereplők mellett, mint Maggie, Carol vagy éppen Michonne. Rosita halála egyáltalán nem olyan tényező, amivel „el lehet adni" egy nyitóepizódot, még úgy sem, hogy bizonyára akadnak olyan nézők, aki jobban figyelnek a lányra, mióta Abraham szakított vele Sasha miatt.

Rosita halála még kevés lenne a nézők sokkolásához Forrás: Gene Page/AMC

5. SASHA

Sasha Williams (Sonequa Martin-Green) a Norman Reedus alakította Darylhoz hasonlóan egy olyan karakter, akit már eleve a tévésorozathoz írtak, és nem része a képregényben hömpölygő történetfolyamnak. Sasha a harmadik évad nyolcadik epizódja óta folyamatos szereplője a TWD-nek, de akárcsak Aaron vagy Eugene, egyáltalán nem olyan fajsúlyos szereplő, hogy a halála komolyabb „sokkhatást" váltana ki a nézőkből, így majdnem biztosak vagyunk benne, hogy őt sem fenyegeti a távozás veszélye.

Úgy sejtjük, hogy Sashától még egy darabig még nem kell elbúcsúznunk Forrás: AMC

4. ABRAHAM

Abraham Ford ugyan egy meglehetősen ellentmondásos figurája a The Walking Dead csapatának, de köszönhetően Michael Cudlitz alakításának, már sokkal inkább olyan szereplő, aki belefér a „mindenki által szeretett" kategóriába. Abraham halála azért is esélyesebb a többiekénél, mert a képregényben is a Neganhoz köthető történetszál idején vesztette életét, és már nem érte meg a baseball ütős pszichopata első felbukkanását.

Abraham esetében azért kicsit már rezeg a léc Forrás: AMC

3. GLENN

Talán meglepő, hogy Glenn (Steven Yeun) csak a harmadik helyen szerepel a listánkon, figyelembe véve, hogy a legtöbben arra számítanak, hogy tőle kell elbúcsúznunk a hetedik évad első epizódjában. A várakozás nem alaptalan, hiszen a képregényben Glenn volt az a szereplő, akit Negan kivégzett az ütőjével. Ez a fordulat viszont annyira nyilvánvaló, hogy egy ilyenért nem lett volna értelme bevállalni a nagy negatív visszhangot keltő finálét.

Mindenki arra számít, hogy Glenntől kell majd elbúcsúznunk Forrás: FOX

Glenn ugyan kétségtelenül egyike azoknak a szereplőknek, akiket mindenki kedvel, de ha tényleg ő lesz az áldozat, azzal a sorozat fejesei kimondatlanul is elismerik, hogy a hatodik évad fináléjának semmi más célja nem volt, csak az, hogy megdobják az októberben érkező hetedik évad első részének nézettségét. Részünkről bízunk benne, hogy a széria részben eltávolodik a képregényben látottaktól, és Glenn tovább lesz a történet része, mint ahogy azt a rajzolt változatban láthattuk.

2. MICHONNE

A hatodik évad egyik legnagyobb meglepetését Rick és Michonne romantikus pillanatai jelentették. A rajzolt verzióban ilyesmi egyáltalán nem történt, és könnyen elképzelhető, hogy ez a változtatás pont azért került a sorozatba, hogy Michonne halála jóval durvább hatással legyen Rickre, mintha csak egy újabb barátja halálát kellene végignéznie. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a Danai Gurira által életre keltett szereplő igazi közönségkedvenc, így akár rá is utalhatott Kirkman, ráadásul a katanás amazon halála tuti, hogy igazi hidegzuhanyként érné a nézőket.

Lehet, hogy a románc csak a durvább érzelmi hatás miatt kellett? Forrás: AMC

1. MAGGIE

Michonne halálánál pedig csak egy lenne durvább, ha a szintén mindenki által szeretett Maggie Greene (Lauren Cohan) lenne Negan áldozata. A sorozat készítői részéről nemcsak azért lenne ez merész húzás, mert egy közkedvelt karakter pályafutása érne véget, de egyben egy várandós nő meggyilkolását is bevállalnák. A harmadik évadban az alkotók nem merték megjátszani (a képregénnyel szemben), hogy Lori Grimes-szal együtt megöljék Rick újszülött gyermekét is, viszont az jól látszik, hogy a sorozat írói nem nagyon tudnak mit kezdeni a kis Judith-tal: a legutóbbi két évadban gyakorlatilag semmilyen szerep nem jut az apró gyermeknek.

Vajon az alkotók képesek lesznek feláldozni egy várandós karaktert? Forrás: AMC

Ezek után teljesen logikus lépés lenne, ha az alkotók nem „terhelnék" a sorozatot egy újabb csöppség megjelenésével, hanem végeznének az anyjával, ezzel meglépve a sorozat eddigi legdurvább fordulatát. Hogy az írók/producerek vannak-e ennyire tökösek, az csak októberben fog kiderülni, de mi azért reménykedünk, hogy tényleg egy olyan megrázó és váratlan évadnyitót kapunk, amit még sokáig nem fogunk elfelejteni.

Szavazzon!

Ön szerint kit ért a végzetes csapás a hatodik évad végén?