Feltámad a legendás sci-fi sorozat

Lost in Space
Vágólapra másolva!
A klasszikus Lost in Space 1965 és 1968 között, három évadon keresztül futott a CBS műsorán, 1998-ban egy hollywoodi adaptáció is készült belőle Gary Oldman és William Hurt főszereplésével, most pedig a Netflix döntött úgy, hogy sorozat formájában ismét elmesélik az űrben bolyongó Robinson család történetét.
Vágólapra másolva!

Az eredeti Lost in Space egy jövőbeli família kalandjait követte nyomon, akik egy balesetet követően űrhajójukkal letérnek a tervezett pályájukról, és elvesznek a végtelen űrben. A komikummal jócskán megfűszerezett családi sci-fi 84 epizódot élt meg a CBS műsorán, majd 1998-ban készült belőle egy hatalmasat bukó mozifilm, amit 1999-ben még Arany Málna-díjra is jelöltek a Legrosszabb remake/folytatás kategóriában.

Az eredeti sorozat sztárjai csillogó uniformisban igyekeztek túlélni az űrkalandokat Forrás: CBS

Ezek után közel húsz évnek kellett eltelnie, hogy bárki fantáziát lásson a Robinson család történetében, és most az egyre több saját sorozatot (House of Cards, Orange is the New Black, Marco Polo, Daredevil, Jessica Jones stb.) készítő Netflix döntött úgy, hogy ad még egy esélyt a Lost in Space-nek.

A cég egy tízepizódos első évadot rendelt be, a showrunner a Szökés producere, Zack Estrin lesz, míg a forgatókönyvért Az ismeretlen Drakulá-t és Az utolsó boszorkányvadász-t is jegyző Matt Sazama és Burk Sharpless felelnek. A Netflix által kiadott közlemény szerint a Robinson család fényévekre az eredeti küldetésük helyszínétől küzd majd a túlélésért, és nem csak egy teljesen új idegen fajjal kell majd szembenézniük, de a saját démonaikkal is.

A szereposztást és a forgatás kezdetét illetően a Netflix még semmilyen információt nem közölt, az alkotók személyén túl csupán annyi bizonyos, hogy az új sci-fi sorozat valamikor 2018-ban lesz elérhető a szolgáltatás előfizetői számára.