Ötvenszer ugrott ki az ablakon, de túlélte

Trónok harca, hatodik évad
Vágólapra másolva!
Csak az olvasson tovább, aki már látta a Trónok harca hatodik évadának záró epizódját!
Vágólapra másolva!

A Trónok harca hatodik évadának június 26-án adásba került záró epizódjában öngyilkosságot elkövetett ifjú királyt, Tommen Baratheont megformáló Dean-Charles Chapmannel a The Hollywood Reporter készített egy nagyon érdekes interjút, amelyben a fiatal színész elmeséli, hogyan érintette az általa alakított karakter halála.

Chapman a lapnak elmondta, hogy a sorozat két ötletgazdája, David Benioff és Dan Weiss még azelőtt kíméletesen közölték vele a tragikus hírt, hogy ő maga elolvasta volna a forgatókönyvet – máskülönben biztosan sírva fakadt volna, amikor rájön a dologra. Még így is úgy érezte, mintha Tommen halálával egy régi barátjának kellett volna búcsút intenie, hiszen összesen három éven keresztül játszotta a figurát.

Azt ugyanakkor a fiatal színész is elismerte, hogy az általa megformált hősnek a körülményekhez képest még szép befejezést írtak az alkotók.

Bizonyos értelemben pedig még hálás is lehetek, hiszen ebben a szériában mindenki úgy hal meg, hogy levágják a fejét vagy épp szétroppantják, esetleg halálra szurkálják. Tommen békés fickó volt, és sötéten zárult ugyan az útja, de békésen távozott” – mondta.

Tommen gyenge kiskirály volt Forrás: HBO

Chapman arról is mesélt kulisszatitkokat, hogyan zajlott az ominózus öngyilkossági jelenet forgatása. „Egy speciális matracra kellett ugranom, ami olyan magas volt, hogy amikor mellé álltam, nagyjából a mellkasomig ért. És elég tömött is volt. Viszont vagy ötvenszer kellett ugranom, és az arcom a végére már eléggé felhorzsolódott. Bizony, egy kicsit megsínylette a dolgot” – árulta el a színész, aki azt is hozzátette, hogy érzelmileg még nagyobb kínokat kellett átélnie, „szörnyűnek és rettenetesnek” találta az általa nemcsak megformált, de meg is kedvelt karakter halálát.

Anya örül Forrás: HBO

Dean-Charles Chapman azt is elárulta, hogy élete legjobb szakaszának tartja azt az időszakot, amikor Tomment játszhatta, és további érdekes gondolatokat is megosztott a lappal. Jóslatokba bocsátkozott például „anyja”, a halála után a Vastrónt elfoglaló Cersei Lannister jövőjével kapcsolatban, és néhány vicces mondattal kitért egy kedves kollégája, Ser Pounce, a macska feltételezett sorsára is (akit még a negyedik évadban láthattunk a színésszel együtt játszani). A teljes interjú itt olvasható.