Szexuális zaklatás miatt perel a kirúgott tévés

Variety's Purpose: The Family Entertainment And Faith-Based Summit In Association With Rogers And Cowan GettyImageRank3 ASSOCIATION Variety SUMMIT Determination HORIZONTAL Talking FAMILY USA California City Of Los Angeles Beverly Hills Four Seasons Hotel
BEVERLY HILLS, CA - JUNE 12: Fox News Channel Host Gretchen Carlson speaks onstage during a 'Fireside Chat on Persecuted' at Variety's Purpose: The Family Entertainment and Faith-Based Summit in association with Rogers And Cowan at Four Seasons Hotel Los Angeles at Beverly Hills on June 12, 2014 in Beverly Hills, California. Rich Polk/Getty Images for Variety/AFP
Vágólapra másolva!
A Fox News kirúgott munkatársa, Gretchen Carlson beperelte a volt főnökét, azt állítja, a férfi szexuális ajánlatot tett neki.
Vágólapra másolva!

Gretchen Carlson a New Jersey-i bírósághoz fordult, szerinte a Fox Newstól való kirúgásának köze lehetett ahhoz, hogy a csatorna vezetője, Roger Ailes szexuális ajánlatot tett neki – ő pedig visszautasította.

Carlson nem látja egyéb okát a kirúgásnak, 11 éve megbízhatóan dolgozott a Fox Newsnak, saját délutáni műsort is bíztak rá – ez volt a The Real Story with Gretchen Carlson –, ami megfelelő nézettséget szállított.

Gretchen Carlson egy 2014-es sajtórendezvényen Forrás: AFP/2014 Getty Images/Rich Polk

Ailes hamar reagált is egy közleményben, szerinte a vád hamis, Carlson csak azért indított bosszúhadjáratot, mert nem újították meg a szerződését.

Nem ez az első eset

A nő egyébként közvetlen kollégái egyikére, Steve Doocyra is panaszkodott korábban, vele a Fox and Friends című műsort vezették közösen. Carlson azt mondta, a férfi mellett inkább érezte magát egy szőke kelléknek, mintsem egy intelligens újságírónak.

Doocyt végül nem perelte be, de a felettesének is hiába panaszolta be, a cégen belül nem léptek semmit az ügyben.