A Balatoni nyár július 6-i adásában az egyik műsorvezető, Vida Péter rappelve adta elő az időjárás-jelentést. "Felsziki-szakadozik a felhőzet" – hadarta, más fura szövegekkel együtt.

A Duna TV szürreális performansznak is beillő időjárás-jelentéssel lepte meg a Balatoni nyár nézőit, Vida Péter rappelve közölte az előrejelzést, miközben műsorvezetőtársa, Rátonyi Krisztina egy Balaton alakú táblával táncolt a háttérben – vagy valami ilyesmi.

Ma eleinte felhős lesz az ég a Balaton felett, felsziki-szakadozik a felhőzet" – kezdte Vida minden magyarázat nélkül, némi beatbox után, miközben Rátonyi a táblákkal bohóckodott.

Egy kép az adásbólForrás: MTVA

Később olyan, hasonlóan remekül kidolgozott rímek, gördülékeny sorok következtek, mint a "Kialakulhat egy-egy zápor, zivatar délután, ne fordulj az északnyugatira forduló szél után!" vagy épp a Már 25 fok a Celsius, nem is szükséges ide a célzóvíz."

Vida a végén még – jó rapperhez illően – be is mutatta magukat: "Ez itt a Rátonyi Kriszta, Vida Peti párban, akciós, de balatoni árban". Az egészet megnézheti a Médiaklikk oldalán, kicsivel 38.10 előtt kezdődik a móka.