Már a Flintstone család sem a régi

Vágólapra másolva!
A Frédi és Béni-ből ismert Flintstone család egészen megújult, a DC Comics képregényében tért vissza szokatlan formában.
Vágólapra másolva!

A DC Comics kiadta a The Flintstones című képregénysorozat első számát, ebben a kőkorszaki családon keresztül kapunk egy szatírát a jelenkorról.

Tulajdonképpen az történik csak, ami a klasszikus rajzfilmsorozatban, vagyis a főhősök kvázi modern környezetben mozognak, modern eszközöket használnak a saját lehetőségeikhez képest – például kagylótelefonjuk van, ami az angolban egyébként külön vicces, hiszen a "shell phone" a mobiltelefont jelentő "cell phone"-ra rímel. Frédi és Vilma már a borítón is szelfizik:

Forrás: DC Comics

A sorozat első részében Vilmának kiállítása nyílik, ez azonban a sznobokat nem nyűgözi le, szerintük a világnak nincs már szüksége újabb barlangrajzokra. Egy félmondattal Frédi is elszólja magát, hogy borzalmasnak tartja a felesége képeit, az azonban már csak a füzetből derül ki, hogy lesz-e ebből balhé otthon. Íme, a publikus oldal:

Forrás: DC Comics

Az első rész történetét Mark Russell írta, a rajzolók Steve Pugh, Chris Chuckry és David Sharpe voltak. A DC Comics egyébként a Hanna–Barbera stúdió több rajzfilmjét is átültetné képregényre, a Scooby Apocalypse például már korábban megjelent.