Összeszedtünk fél tucat olyan szexi sorozatot, amelyek igazán passzolnak a forró nyári éjszakákhoz, hiszen a szenvedélyek egyszerűen perzselően izzanak bennük.

Ha már betéve ismeri az olyan egyértelmű vagy épp közismert lehetőségeket, mint a Trónok harca, a Kaliforgia, a True Blood vagy a Fekete vitorlák, de valami szexuálisan izgató tévés élményre vágyik, az alábbiakat ajánljuk.

Jessica Jones

A kéjsóvár nézők szerencséjére a Netflix szuperhősös sorozata eltér attól a bevált Marvel-formulától, hogy egyáltalán nem mutatnak szexet. Jessica Jones ugyan leginkább félrelépő férjekről készített kompromittáló képekkel keresi meg a napi betevőt, ám még ennél is sokkal izgatóbbak saját élményei. A szuperhősmúltjától megszabaduló, lepukkant New York-i magánnyomozóként tevékenykedő címszereplőnek ugyanis a jelek szerint nemcsak a szupererő, a sebezhetetlenség és a repülés a különleges képessége, hanem az is, hogy különösen gyakran kívánja a szexet.

Jessicának mindig rendelkezésére áll egy keménykötésű szuperhős kollégája, Luke Cage, hogy egy kis ágytornával közösen döntsék le a falakat – ahogy azt a fenti, elég érzékletes szexjelenetben is láthatjuk. A 2015-ben indult sorozatot a legtöbb kritika azért dicséri, mert drámaiságával és realizmusával felnőttként kezeli a nézőt és hőseit is – nos, a választott videó erre is jó példa. Ráadásul még könnyedén felvehetjük a fonalat, hiszen a Jessica Jonesnak eddig mindössze egyetlen évada készült el, a főhősnő további fülledt kalandjaira még 2017-ig várnunk kell.

Masters of Sex

Az ötvenes években játszódó, Michael Sheen és Lizzy Caplan főszereplésével készült sorozat az első epizódtól kezdve az erotika és az orvosi sterilitás kettősségével játszik el. A Masters of Sex természetesen tele van szexszel – mint ahogy az el is várható egy olyan műsortól, aminek rendhagyó módon már a címében is szerepel a szó. Több azonban az orvosi mérőműszerek és a fancsali professzorarcok száma, mint az izzadt bujaságba fülledt perceké, hiszen a széria a szexológiai kutatások kezdetéről szól.

Az alkotók persze nem őrültek meg teljesen: ők is pontosan tudják, a szó kellemesebb értelmében vett szex nélkül nyilván nem lehet, és főleg nem érdemes végigvezetni egy ilyen sorozatot, úgyhogy a karót nyelt és eleinte szinte teljesen aszexuálisnak tűnő dr. Masters mellé hamar írtak egy szimpatikus asszisztensnőt – a többit pedig már nem nehéz elképzelni.

A Masters of Sex feszültségét az adja, ahogyan a puszta orvosi érdeklődés mellé fokozatosan bekúszik a kísértés, a csábítás és az élvezet is, és ahogy finoman, de eltéveszthetetlenül felhangzik egy-egy őszintébb sóhaj is az addig oly vegytiszta együttlétek alatt, miközben a két központi figura nemcsak szakmájában, de civilben is a szex szakemberévé válik. Mindennek szép példáit találjuk a fenti videóban, amit egy igazi ínyenc állított össze a nézők számára az ősszel negyedik évadával folytatódó széria legjobb jeleneteiből.

Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?

Aki a címe alapján azt hitte, hogy a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? egy egyszerű krimisorozat, az nagyon téved. A széria ugyan arról szól, hogy egy jogászprofesszor gyilkossági eseteket old meg a diákjaival, és ők maguk is belekeverednek egy csúnya ügybe, így a jelenetek nagy részében valóban vért, öldöklést és árulást kapunk, de megnyugodhatunk, hogy a fennmaradó időt szinte száz százalékban a szex teszi ki.

A Viola Davis főszereplésével készülő sorozatban kis túlzással szinte minden karakter lefekszik mindenkivel, és nem válogatnak sem az eszközökben, sem a helyszínekben: szexelnek mindenhol, a lakásban, a mosókonyhában, az autóban, az ágyban, a kanapén, méghozzá mindenféle felállásban (nő férfival, nő nővel, fiú fiúval).

Az idén ősszel már harmadik évadával jelentkező Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?-ban annyi a korhatáros jelenet, hogy a YouTube-on a felhasználók sorszámozzák az egyes szereplőkhöz kapcsolódó izgató képsorokat.

Foglalkozásuk: amerikai

A 2013-ban indult, a múlt hónapban negyedik évadát záró, és már az ötödik-hatodik szezonra is berendelt sorozat a nyolcvanas évek Amerikájában játszódik, a középpontban két KGB-ügynökkel, akik az Egyesült Államokban átlagos amerikai családnak adják ki magukat. Habár a sztori szerint Elizabeth és Philip házassága csak kamu, csakhamar olyan közel kerülnek egymáshoz, hogy nemcsak a külvilág szemében, a kirakatban, de a hálószobában is mindazt megteszik, amit egy férj és egy feleség.

Forrás: FX

Ez ugyanakkor nem akadályozza meg abban a feleket, hogy másokkal is lefeküdjenek: a férfi szinte évadonként más nőkkel hál, az asszony pedig például az itt látható jelenetben egyik „páciensével" keveredik eldurvuló fenekelésbe. Ezenkívül egyesek szerint kifejezetten forradalminak számított, amikor a két főszereplőt az egyik epizódban 69-es pózban kapták lencsevégre, hiszen ilyesmit szinte sosem mutatnak az amerikai televízióban. A Philipet és Elizabethet játszó Matthew Rhys és Keri Russell között pedig olyan erősen működött a kémia a valóságban is, hogy egy évvel a sorozat indulta után összejöttek – idén májusban első közös gyerekük is megszületett.

Orange Is the New Black

Az Orange Is the new Black annyira népszerű, hogy habár még csak nemrég zárult a negyedik évada, a Netflix már 2019-ig berendelte belőle a további epizódokat. Mivel a sorozat főhősnője biszexuális, a sztori maga pedig egy női börtönben játszódik, elég könnyű elképzelni, milyen jellegű szexjeleneteknek örülhetnek a nézők. Bár a legtöbben a zuhanyzós képsorokat szokták emlegetni, azért az se semmi, amit a lenti részletben a két központi karakter levág.

Az Orange Is the New Black egyébként megtörtént eseményeken, egy felső-középosztálybeli fehér nő, Piper Kerman élettörténetén (és könyvén) alapul, akit egy hosszú évekkel korábban elkövetett botlása miatt váratlanul 15 hónapra ítéltek. A sorozat forgatása során pedig nem csak a kamerák előtt, a színfalak mögött is cifra dolgok történtek: a széria egyik írója, Lauren Morelli 2014 szeptemberében bejelentette, hogy otthagyja a férjét, mivel összejött az egyik színésznővel, Samira Wiley-val.

Versailles

Kik értenének a legjobban a testi szerelemhez, ha nem a franciák? A tavaly indult, francia gyártásban, de jórészt brit színészek főszereplésével készült történelmi sorozatnak 27 millió euró volt a költségvetése – pedig az alkotók mindent megtettek, hogy megpróbáljanak spórolni a drága kosztümökön, hiszen a szereplőket a játékidő jelentős részében anyaszült meztelenül láthatjuk. A Nagy-Britanniában is vetített széria első blikkre teljesen ártatlannak tűnik (XIV. Lajos 1667-ben Párizsból Versailles-ba költözteti a királyi udvart, hogy megregulázza a nemességet), de az ottani nézőknek addig még sosem látott kendőzetlenséggel ábrázolt szexjeleneteket ígértek – és nem is kellett csalódniuk.

Van itt ugyanis minden, mint a búcsúban: homoszexualitás, nőnek öltöző herceg, egy törpékért lelkesedő királynő, na meg persze maga a Napkirály, aki szívesen temeti a fejét szeretői combjai közé.

Ahogy azt a sorozat fent látható előzetesében is tapasztalhatjuk, a Versailles emellett a véres intrikákban és a brutalitásban sem szenved hiányt – az alkotók páratlan tehetséggel turbózták fel és tették élővé a legtöbbünk számára eddig csak a történelemkönyvek poros lapjairól ismert figura történetét. És szerencsénkre az első évad után már úton van a négy évvel későbbi eseményeket bemutató folytatás is.