Soha nem látott képek a Barátok köztből

Barátok közt
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub sorozata 1998. október 26-a óta van képernyőn, 2016. július 21-én érkezik a 8000. epizód. Az első részben feltűnt színészek közül már csak Varga Izabella, Várkonyi András, Szőke Zoltán és Tihanyi Tóth Csaba szerepel, a többiek idővel elhagyták a szériát. 
Vágólapra másolva!

Az első részben érkezett meg a Mátyás király térre Berényi András, Zsuzsa, Kata és Dani, akik azóta már nincsenek képernyőn, ahogy a Hoffer család tagjai is eltűntek az évek alatt. Az első epizódban ott volt még Berényi Claudia és fia, Ákos is, valamint Novák Laci és barátnője, Gabi. Közel , közel 17 évig Kalamár Tamás volt a sorozat producere, a feladatot 2015 januárjában Rozgonyi Ádám vette át.

A sorozat sikerének titkát többek között abban látta, hogy sok kényes témával is mert foglalkozni. "Fontosnak tartottam, hogy olyan tabukról is beszéljünk, mint a cigányság, a melegek, vagy akár a mozgássérültek, a különböző betegségek - prosztatarák, mellrák - társadalmi elfogadtatása, amitől ez a sorozat igazán a mi életünkről szól" - fejtette ki a búcsúzáskor.

Most is harcban állnak

A sorozat két főszereplője, Berényi Miklós és Nóra hol harcban áll egymással, hol egy párt alkotnak, szinte nem is volt olyan epizód ennyi idő alatt, melyben ne bukkantak volna fel. Többször házasodtak össze, közös gyermekük is van, a történet szerint most épp megint nagy a harag. A 8000. részt ünnepelve mutatunk néhány régi fényképet a múltjukból:

Forrás: Barátok közt
Forrás: Barátok közt
Forrás: Barátok közt

Izgalmas és újszerű volt

"1998. augusztus 25-én kezdtük, úgyhogy végül is három évtizedben már benne voltunk, a kilencvenes évektől napjainkig. Több kollégával találkoztam már korábban, Kárpáti Petivel (Berényi András alakítója - a szerk.) együtt kezdtük a pályánkat Békéscsabán, ismertem Várkonyi Andrist, Csomor Csillát, Körtvélyessy Zsoltot és Fodor Zsókát is, úgyhogy a közeg nem volt nagy meglepetés. Ennek ellenére nagyon izgalmas és újszerű volt az első nap,

Nekem a szövegtanulással volt a legtöbb gondom, mivel nem volt akár több hónapom felkészülni - mint a színdaraboknál -, itt húsz-huszonöt perc volt egy a felvételre" - emlékezett vissza Tihanyi Tóth Csaba az Origónak adott interjújában.

Ennyi idő alatt több szereplő hagyta el a szériát, de kezdetben ott volt Csapó Virág, aki Novák Évát alakította, R. Kárpáti Péter Berényi Andrásként, Csomor Csilla Berényi Zsuszaként és Fodor Zsóka is Magdi anyusként.

Forrás: Barátok közt

Fodor Zsóka tizenegy évig alakította Magdi nénit a Barátok közt-ben, 2009-ben írták ki karakterét. Azóta néhányszor visszatért a Mátyás király térre, de újabb sorozatszerepet nem vállalna, csak vendégként tűnik fel néha a képernyőn. "A televíziónak nagy ereje van, tudom, hogy az ismertséget Kertész Magdi szerepe hozta meg nekem, noha előtte sem voltam semmivel rosszabb színésznő. Jelenleg egy üzletlánc arca vagyok, 53 üzletről mosolygok az emberekre, így sokszor még annak is ismerős vagyok, aki nem nézte a Barátok közt-öt" - mesélte az Origónak.

Forrás: Barátok közt
Forrás: Barátok közt
Forrás: Barátok közt