A 100 legjobb nő a tévéből: Krysten Ritter

The 20th Annual Webby Awards, Krysten Ritter
Vágólapra másolva!
Először a Veronica Mars-ban figyeltünk fel rá, a Szívek szállodájá-ban megkedveltük, a Breaking Bad-ben megsirattuk, a Jessica Jones után pedig elkezdtünk rajongani érte. Krysten Ritter nem klasszikus szépség, mégis van benne valami, amiért nem maradhatott le a 100-as listánkról.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, mint hogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legcsodálatosabb, legszebb nőit. Hétről hétre bemutatunk egyet, a magyar és külföldi színésznőket viszont nem rangsoroljuk, tehát ez nem sorrend – ez már az 52. rész. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

E heti szépségünk Krysten Ritter,

aki mostanában azzal került a reflektorfénybe, hogy Scarlett Johansson után ő lett a Marvel második legtökösebb szuperhősnője a Jessica Jones című Netflix-sorozatban. Ritter karaktere iszik, mint a kefekötő, nem veti meg a szenvedélyes szexet, magánnyomozóként szívesen buktat le csalfa férjeket, de ha arról van szó, akkor helyén van a szíve, és a jó ügy érdekében is beveti a különleges képességeit.

A Jessica Jonesban nem a szépség volt a lényeg Forrás: Myles Aronowitz/Netflix

Az idén 35 éves színésznő első szerepét húszévesen kapta a Hugh Jackman és Ashley Judd nevével fémjelzett A csábítás elmélete című romantikus komédiában, amiben egy modellt alakított. Krysten 2003-ban felbukkant Julia Roberts Mona Lisa mosolya című filmjében, majd ezt követően átnyergelt a tévére, és olyan sorozatokban tűnt fel, mint a Whoopi, a The Bedford Diaries vagy az Esküdt ellenségek.

Első komolyabb sorozatszerepét a Veronica Mars-ban kapta, majd a közönségkedvenc Szívek szállodája következett, ahol Rory Gilmore egyik életvidám barátnőjét alakította.

A Gilmore lányok kalandjai után jött még néhány mozifilm (Míg a jackpot el nem választ, Egy boltkóros naplója) és sorozat (Gossip girl, Woke Up Dead), majd a világ akkor jegyezte meg Ritter nevét, mikor eljátszotta Jesse Pinkman tragikus sorsú barátnőjét a Breaking Bad – Totál szívás-ban.

Breaking Bad: A sorozat, ami meghozta Krysten Ritternek a világhírnevet Forrás: Lewis Jacobs / Amc

Az ikonikus szerep igencsak meglódította a színésznő karrierjét: pédául főszerepet kapott a Vámpírcsajok című horrorvígjátékban, de a nagyközönség igazából akkor figyelt fel rá ismét, mikor 2015-ben elvállalta Jessica Jones szerepét.

Habár Krysten a tévében és a nagyvásznon szívesen játszik nagyszájú, sokszor megkérdőjelezhető moralitású karaktereket, a valóságban elég visszafogott életet él, botrányai szinte egyáltalán nincsenek, és a magánügyeivel sincs tele a sajtó.

Színészi karrierje mellett dalszövegeket ír, énekel, kiválóan gitározik, és tagja a New York-i Ex Vivian zenekarnak.

Forrás: AFP/Adrian Sanchez-Gonzalez
Forrás: AFP/2014 Getty Images/Slaven Vlasic
Forrás: AFP/2016 Getty Images/Nicholas Hunt
Forrás: AFP/2014 Getty Images/Jason Merritt
Forrás: AFP/2016 Getty Images/Dimitrios Kambouris
Forrás: AFP/2015 Getty Images/Nicholas Hunt